banner564

“Kaçış Kolları” hizmette

Gönyeli Çemberi’ndeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yapılan proje törenle açıldı

“Kaçış Kolları” hizmette
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Gönyeli Çemberi’ndeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yapılan ve “kaçış kolları” olarak da ifade edilen Gönyeli Çemberi 1’inci Etap Projesi dün törenle açıldı.
Kaçış kollarıyla, Lefkoşa, Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt yönünden gelen ve giden araçların Gönyeli çemberinde yığılmasının önlenmesi hedefleniyor.
Yeni düzenlemeyle sürücülere Gönyeli çemberi kullanılarak Gönyeli istikametinden Girne’ye; Girne’den Mağusa’ya; Mağusa’dan Lefkoşa’ya ve Lefkoşa’dan Gönyeli’ye; Gönyeli çemberine girmeden ayrılma şansı veriliyor.
Gönyeli Çemberi 1’inci Etap Projesi açılış törenine, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bazı bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Başbakan Özgürgün ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst’ün konuşma yaptığı törende, hükümetin projelerine dikkat çekildi.

Özgürgün: Çözüme mahkum değiliz
Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümette hizmetlerle anılmayı önemseyen bir kararlık olduğunu vurgulayarak, “Bazı çevrelerin ortaya koyduğu gibi devletimizin kaderi, halkımızın refahı, mutluluğu, huzuru ve güveni Rum tarafının insafına bırakılmış ‘çözüme’ mahkum değil” açıklamasında bulundu.
Bakan Dürüst ise konuşmasında, “1’inci etap projeyle Gönyeli Çemberi’ndeki sorunun yüzde yüz çözülmesini beklemiyoruz ama yoğunluk büyük ölçüde giderilecek” diyerek, Girne dağ yolu, Yedikonuk sahil yolu, Gemikonağı-Yedidalga, Paşaköy-Vadili, Boğaziçi-Kuzucuk yollarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Dürüst: 48 bin araç Gönyeli Çemberi’nden geçiyor
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ise KKTC’de 188 bin motorlu araç olduğunu kaydederek, Gönyeli Çemberi’nden her gün 48 bin motorlu araç geçtiğini, bunun da ülkedeki araçların 3’te 1’i kadar olduğunu söyledi.
Açılışını yaptıkları projenin 2 bin 250 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde olduğu kaydeden Dürüst, projede yaklaşık 10 bin ton asfalt kullanıldığını ifade etti.
Dürüst, “Büyüklük ya da kilometre olarak çok fazla görülemeyebilir ama bu projenin işlevi büyük. 1’inci etap projeyle Gönyeli Çemberi’ndeki sorunun yüzde yüz çözülmesini beklemiyoruz ama yoğunluk büyük ölçüde giderilecek” dedi.
Gönyeli Çemberi’nin 2’nci etap projesinin üst geçit olduğunu, bu konudaki çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Dürüst, Güzelyurt- Fuar Alanı ya da Girne-Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi doğrultusunda bir üst geçit yapılacağını, bu projenin 2018’de hayata geçeceğini kaydetti.
Dürüst, “Projelerimizi Anavatan’dan destek alarak yapmaktan rahatsızlık duymuyoruz, güçlü KKTC için Anavatandan destek istemeye devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2017, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474