banner564

Kader Sınavı

YGS’ye Kuzey Kıbrıs’tan 4 bin 700 kişi katıldı

 Kader Sınavı
banner598

Melin DOBRAN

Lise son sınıf öğrencilerinin aylar öncesinden hazırlanmaya başladığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dün yapıldı.  Sınav süresince öğrenciler kadar aileleri de heyecanlı anlar yaşadı. 

KKTC'de yaklaşık 4 bin 700 aday dün yapılan üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2014 YGS’de ter döktü.

KKTC’de 212 sınav salonunda gerçekleştirilen “2014 YGS” sınavı saat 10.00’da başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, tek oturumda gerçekleştirilen sınav için adaylara 160 dakika süre tanındı.
Açıklamaya göre, adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. 2014 YGS sonuçları //sonuc.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.
Adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00'da hazır bulundu.

 

Sıkı güvenlik vardı

Sınav nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alınırken, sınavın yapıldığı her bir salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şekerleme ve peçete gibi malzemeler, ÖSYM tarafından sağlandı. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebildi.
Sınavda, Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer aldı. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu.

 

Aileler heyecanla bekledi

Sınava giren öğrenciler kadar ailelerin de oldukça heyecanlı olduğu gözlendi

Diyalog’a konuşan aileler, çocukları bu sınavı kazansa da kazanmasa da her zaman, evlatlarının yanında olduklarını vurguladı.

Sınav öncesi öğrenciler ve veliler okul kapısında heyecanlı bir şekilde  beklemeye başladı.  160 dakika süresi olan sınava, öğrenciler kapıdaki güvenlik kontrolünden sonra binaya giriş yaptı. Sınavın başlaması üzerine veliler, sınav sonuna kadar  sessiz bir bekleyiş içerisine girdi. Sınava giren öğrencilerden bazıları Diyalog’a duygularını şöyle aktardı:

 

Yasemin Özyıldız

“Herkesle aynı düşünceyi duyguyu paylaşıyorum. Heyecandan bir şey söyleyemiyorum. Bana destek olması için abimle beraber geldim. Üniversitede psikoloji okumak istiyorum. Kardeşim başarılı olduğumu söylüyor. Bir yıldan beridir bu sınava hazırlanıyorum. Ailem geçeceğimden emin.”

 

Şaime Elmas

“Bu sınav bizim için çok önemli. Geleceğimiz söz konusu olunca insan ister istemez heyecan yapıyor. Sınavla ilgili tek mutluluğum, arkadaşımla birlikte giriyor olmam. Sıradan bir okul sınavı gibi hissediyorum. Son bir haftadır stres ve heyecan var herkeste. Bende fazla bir heyecan yok şu an ama sınav sırasında heyecanım başlayabilir.”

 

Hüsnanur Bozok

“Şu sıralar heyecanım yok. Gayet rahatım. Üniversitede rehberlik ve psikolojik danışmanlık okumak istiyorum. Hedefime ulaşacağıma inanıyorum. Zor bir yarış ama sınava iyi hazırlandım”

 

Mehmet Işık

“Ben üniversitede okuyorum ve bursumu yükseltmek için bu sınava girdim. Radyoloji okuyorum. Sınav, Türkçe, sosyal, fen ve matematikten oluşuyordu. Okuduğum bölüm sözel olduğu için hepsi kolaydı. Tümünü çözebildim. Bir tek matematikte zorlandım.”

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 00:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473