banner564

Kapısız: Sabrımız kalmadı

Kapısız: Sabrımız kalmadı

Kapısız: Sabrımız kalmadı
banner598
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), özlük haklarının yeni teşkilat yasasında hiçbir çalışanın mağdur edilmeyecek biçimde düzenlenmesi, terfi sınavlarının yapılması, yeni personel alınması ve dairedeki sıkıntıların aşılmasını talep etti; “duyarsızlıklar devam ettiği sürece grevlerin de ardı arkasının kesilmeyeceğini” belirtti. HTKS Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kapısız yazılı açıklamasında, hükümetle sorunlarını paylaşıp defalarca çözüm yolu aramalarına rağmen sıkıntıların giderilmediğini, sadece sözler verildiğini ifade ederek, bu duruma artık sabırlarının kalmadığını, sorunlarına çözüm beklediklerini kaydetti. Ülkenin her yerinde isyan, grev ve eylem olduğunu savunan Kapısız, hükümetin bu hareketleri iyi okuması ve değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

“Derhal uzlaşı komitesi kurmalı”
Hükümetin sorunları çözmesi için önünde 60 gün süresi olduğunu belirten Kapısız, grevin ertelendiği süre içerisinde Sivil Havacılık’taki sorunlara çözüm bulması için Çalışma Bakanlığı'ndan, uzlaşı komitesinin derhal kurulmasını talep etti. 

Bıçaklı: Hükümet yasakçı zihniyete sahip
Öte yandan,  Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın grevinin askıya alınma kararını kınadığını açıklayarak, hükümeti yasakçı zihniyete sahip olmakla suçladı. Grev yasağının 15 Aralık’ta sona ereceğini ve hükümetin bundan sonra yeni bir erteleme kararı alamayacağını söyleyen Bıçaklı, “Umarız bunu göz önünde bulundurarak çalışanlarımızın sorunlarını çözerler. Aksi takdirde bu tarihten sonra bozulacak çalışma barışının sorumlusu hükümet olur” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474