banner564

“Emeğimi geri verin”

Sendikalar, KTHY'nin kapanması sonrası kamuya istihdam edilen 304 çalışanın özlük hakları için Meclis önünde eylem yaptı

“Emeğimi geri verin”
banner598
KTAMS, Kamu-Sen ve Hava-Sen, KTHY'nin kapanması sonrası kamuya istihdam edilen 304 çalışanın özlük haklarının verilmesi ve Mecliste görüşülmeyi bekleyen “Özelleştirme Yasası (değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “İntibak Yasasının” yasallaştırılması için Meclis önünde eylem yaptı.
Sendikalar, üyeleriyle birlikte ayrı ayrı gerçekleştirdiği yürüyüş sonrası Maliye Bakanlığı önünde buluştu, burada basın açıklaması yaptı ve ellerindeki “Yıllarım ve emeğimi geri verin” yazılı pankart ve “Birlik mücadele dayanışma” sloganlarıyla Cumhuriyet Meclisi önüne gitti. Meclis önünde “Özelleştirme Yasası” çerçevesinde kamuda işe alınan eski KTHY çalışanlarının özlük, barem, maaş ve emeklilik haklarının, yasada değişiklik yapılarak çalışmışlık yıllarına göre verilmesi gerektiği görüşünü belirten sendika yetkilileri, eylem sırasında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşme talepleri üzerine Meclise alındı.

Yorgancıoğlu ile görüşemediler
Siber ile görüşmenin ardından bir süre daha Başbakan Yorgancıoğlu'nun gelmesini bekleyen sendika başkanları, Yorgancıoğlu'nun “kendilerine yolladığı habere göre sadece sendika başkanları ile görüşmek istediğini, ancak kendilerinin, çalışan temsilcilerinin de ortamda bulunmasını istediklerini” bildirdiklerini ifade ederek, Meclisten ayrıldılar.

TDP destek belirtti
Meclis önünde bekleyen üyelerine görüşmelerle ilgili bilgi veren sendika başkanlarına, TDP milletvekilleri de Meclis önünde destek belirtti.
TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, TDP milletvekilleri olarak , Mecliste bekleyen “Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı”na bazı ekleme ve değişiklikler yaparak hazırladıkları yeni bir yasa önerisi Meclis başkanına sunarak ivedilikle görüşülmesi taleplerini de ilettiklerini açıkladı ve bu öneriyi sendika başkanlarına verdi. Burada eylemcilere seslenen TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, TDP olarak her zaman KTHY çalışanlarının yanında olduklarını ifade ederek, Mecliste ivediliği alınmayan bir yasa önerisinin görüşülmesinin zor olduğunu, bu yüzden TDP olarak yasa tasarısının ivediliğini de sunduklarını ve bunun pazartesi günü Mecliste görüşüleceğini kaydetti. Yasada çalışanların baremleri ve diğer bir dizi haklarla ilgili düzenlemeler yaptıklarını ve Meclise sunduklarını, bu yasanın hükümet milletvekilleri tarafından hazırlandığını, ancak kendilerinin de bazı değişiklikler yaptıklarını ifade eden Çakıcı, yasanın ivediliğinin pazartesi günü oylanacağını söyledi.

Eyleme Türk-Sen ile KTÖS de destek verdi 
KTAMS, Kamu-Sen ve Hava-Sen’in Meclis önündeki eylemine, Türk-Sen ve KTÖS de destek verdi, ayrıca CAS çalışanı eski KTHY personeli de katıldı.
Meclis önünde “Direne direne kazanacağız” sloganları atan eylemciler, bugünün birlik zamanı olduğunu belirterek, haklarını alana dek mücadele edeceklerini kaydetti. Sendikalar, bugün yapacakları toplantıda bundan sonraki süreç için kararalar üreteceklerini ve Pazartesi günü yine Meclis önüne geleceklerini belirtti.

Siber, sendika başkanlarını kabul etti
Eylem sırasında Başbakan'dan randevu talep eden eylemcilerden temsili bir heyet, Meclis Mavi Salon’da Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüştü.
Sendika başkanları görüşmede, Meclis Başkanı Siber'den, Mecliste bekletilen yasa tasarısının bir an önce geçirilmesi ve çalışanlarının haklarının verilmesini istedi. Sendika başkanları, emekçilere yönelik tasarruf tedbirlerinin yanlış olduğunu vurgulayarak, Özelleştirme Yasası çerçevesinde işe alınan çalışanların haklarının ve eski baremlerinin verilmesini talep etti. Meclisin de bu konuya ağırlığını koyması gerektiğini, emekçilerin haklarının sadece hükümetin elinde olmadığı görüşünü dile getiren sendika başkanları, hedefin; çalışanların haklarını almak olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473