banner564

Karar süresiz ertelendi

Akacan, Ağır cezada yargılanmaya itiraz edip, istinafa başvurdu

Karar süresiz ertelendi
banner598

 Girne’de, 7 Ocak’ta Erhan Başay’ın darp edilip, Zeki Asımoğlu’nun yaralanmasına neden olmakla suçlanan işadamı Bulut Akacan ve koruması Orçun Özorçun’un, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilen davası ile ilgili istinaf duruşması yapıldı.Mahkeme davanın kararını süresiz ertelerken, Orçun Özorçun’un yakın akrabaları ile savcı Mustafa Atakara arasında gerginlik yaşandı.

Akacan ve koruması Orçun Özorçun’un adının karıştığı olayda, aleyhlerine getirilen vahim zarar suçlamasıyla ilgili dosyanın Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesine ilişkin açtıkları istinaf dün görüşüldü. 
Yargıtay Ceza’da görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Mustafa Atakara ile Bulut Akacan’ın avukatı Kıvanç Rıza ve Orçun Özorçun’un avukatı Mustafa Asena hazır bulundu. 
Sanıkların avukatları davanın alt mahkemeden Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesi için yeterli şahadet olmadığını ileri sürdü. Avukatlar, davanın alt mahkemede görüşülmesi gerektiğini savundu. 
Savcı Mustafa Atakara, alt mahkemenin kararında hata yapmadığını savundu. 

Mahkemede gerginlik yaşandı
Tarafların hitaplarının ardından dava kararı okunmak üzere süresiz ertelendi.    
Orçun Özorçun’un yakın akrabaları ile savcı Mustafa Atakara arasında gerginlik yaşandı. Özorçun’un yakınları, “Hep karşı tarafın haklarını savunuyorsunuz. Bu adil değil” ifadelerini kullandı. Polis, gerginliği büyümeden önledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473