banner564

‘Kasıt yok’

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kayral, Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nun öğretmen sınavlarının geciktirilmesine ilişkin iddialarını yanıtladı:

‘Kasıt yok’
banner598

 Çiğdem AYDIN 

Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Kamil Kayral’dan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun iddialarına yanıt geldi.
Diyalog TV’de katıldığı programda, Kayral’ın kendisi ile şahsi bir hırsı olduğunu düşündüğünü, sınavları geciktirdiğini öne süren Çavuşoğlu’na yanıt veren KHK Başkanı, iddiaları reddetti.
Kayral, “Kimseye karşı ne benim ne de KHK’nın herhangi art niyeti yoktur. Birlikte çalıştığım Sn. Bakana karşı hiç olamaz. Sanırım yaşananlar bir yanlış anlamadan kaynaklandı” dedi.
Kayral açıklamasında şunları belirtti: 
“Eğitim Bakanı Sn. Nazım Çavuşoğlu’nun açıklamaları karşısında da aynı doğrultuda da devam etmeyi uygun buluyorum. Ancak burada bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum. Kendisi birlikte çalıştığım ve saygı duyduğum bir kişidir. Kısa da olsa bir dönem müsteşarlığını yaptım ve aramızda hiçbir zaman bir açmaz oluşmadı.

“Bakanla telefonda örüştük…”
Ayrıca İlkokul Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği sınavları 14-15 Eylül 2019 tarihinde birinci oturumun yapılacağı hafta, Sn. Bakan ile bir telefon görüşmesi yaptık. 
Telefonda kendisine İlkokulların öğretmen sınavının okulların eksik öğretmenle açılmaması için kendi talepleri doğrultusunda 07 Eylül 2019 tarihine alınması için çaba sarf ettiğimizi, bunu başarabilmek için elimizden gelen gayreti yapacağımızı bizzat ifade ettim. 
Ancak yaptığımız incelemede “İlk defa bu yıl” tüm adayların katılacağı birinci oturumun bir defada yapılması dikkate alındığında (Bu konuda büyük değişikliği Eğitim Bakanlığı yapmıştı) Bin 80 kişinin katılacağı birinci oturumun nedeniyle ki bunlar tüm mülakatlar için başvuranlardır, 15 -16 Eylül tarihine çekmek teknik olarak mümkün olmamıştı. Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) olarak işlerimizi düzgün ve yasalara uygun bir şekilde yürütmeye Cumartesi ve Pazar günleri de dâhil çalışarak devam ediyorum. Kimseye karşı ne benim ne de KHK’nın herhangi art niyeti yoktur. Birlikte çalıştığım Sn. Bakana karşı hiç olamaz. Sanırım yaşananlar bir yanlış anlamadan kaynaklandı.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473