banner564

Marketten farkı kalmadı

Eskiden ucuz ürünler ve bol çeşit bulundurması nedeniyle vatandaşların akın ettiği Pazar yerlerine rağbet azaldı

Marketten farkı kalmadı
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Ucuz ürünler ve bol çeşit bulundurması nedeniyle vatandaşların akın ettiği Pazar yerleri eski cazibesini yitirdi.
Marketler ile Pazar yelerinde satılan ürünlerin arasında fark olmaması vatandaşın ilgisinin azalmasına neden oldu.
Vatandaşlar, ucuz olması gereken Pazar yerlerindeki ürünlerle marketlerde satılanlar arasında fark kalmadığını ifade etti.
“Pazar dediğin ucuz ürün satar” diyen vatandaşlar,  ayrıca fiyatların her hafta artmasından şikâyetçi oldu.
Esnaf ise eskisi gibi Pazar yerlerine rağbet olmadığını belirtirken, bunu vatandaşın alım gücünün düşmesine bağladı. 
Çarşamba Pazarı’nda Diyalog’a konuşan vatandaşlar ile esnaf şunları söyledi:

Ne dediler…?
İbrahim Yapıcıoğlu
“Kıbrıs’ın genelinde market fiyatları çok yüksek... Türkiye’de domatesin 20 kilosu 18 liraya satılıyor. Karpuz üç tane 10 lira, şeftali 3 lira ve üzüm 5 liraya satılıyor. Bizim burada Pazar fiyatları resmen cep yakıyor. KKTC’de fiyat ve rekabet politikası yok. Burada var olan pahalılığı gerçekten anlayamıyorum. Pazarın ucuzluğu ne yazık ki yok, hatta bazı fiyatlar marketlerle aynı. Bu konuda bir tedbir alınması gerekiyor.”
Hüseyin Tekkılıç
“Pazar yerinin ucuz olması gerekirken ne yazık ki marketlerle aynı fiyatlara ürün satılıyor. Bunun denetlenmesi ve halka ucuz ürün satılması gerekiyor. Pazar yerinin fiyatları da market fiyatları ile aynı olduğundan vatandaşlar pek uğramayı tercih etmiyor. Bu konuda denetleme yapılmasını istiyorum.”
Yasemin Kabasakal
“Pazar fiyatları her hafta ne yazık ki yükseliyor. Geçtiğimiz hafta 10 liradan aldığımız bir ürün bu hafta 15 lira oldu. Pazar yerlerinin ucuz olması gerekirken fiyatlar market fiyatları ile aynı durumda. 20 gün önce Ankara’da patates 3 lira soğan 1 liraydı. Bugün burada soğan ve patatesi 7-8 liraya alıyoruz. Pazar yerinde bir tezgâhta 10 lirayken başka bir tezgâhta 15 liraya satılıyor. Bu gibi konularda denetlenmeler yapılarak pahalılık düzeltilebilir. Yetkililerden bir çözüm üretilmesini bekliyoruz.”
Mahmut Yüce
“Fiyatlar Pazar yerine göre uygun değildir. Pazar yerlerinde vatandaşa uygun fiyata ürünler sunulması gerekiyor. Vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle artık hiçbir şey alamıyoruz.”
Kadir Ertürk (Esnaf)
“Açık pazarda stant açarak ürünler satıyoruz. Bu aralar vatandaşlar Pazar yerine uğramıyor. Pazar yerinin müşterisi eskisi gibi bol değil. Bunun nedeni vatandaşların alım gücünün düşmesidir. Önceden 3 kilo ürün alan vatandaşlar kemerleri sıkarak yarım kilo ürünler alıyor.”
Faiz Kanlı (Esnaf)
“Pazar yerinde satış yapıyorum. Her geçen gün eriyip biten bir halk var. Vatandaşların ekonomik sıkıntılar yüzünden alım gücü düştü. Pazar yeri ucuz ürünlerin adresi olması gerekiyor ancak fiyatlar uçuk. Biran önce Hal Yasası’nın acilen Meclis’ten onaylanması ve yürürlüğe girmesi gerekiyor. Hal Yasası’nın geçmesi durumunda vatandaşların da rahatlayacağını düşünüyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474