banner564

Kemal Çiçek, kaderine terk edildiğini söyledi

Yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı 9 ay arayla iki bacağını kaybeden Lefkeli Kemal Çiçek, kaderine terk edildiğini söyledi

Kemal Çiçek, kaderine terk edildiğini söyledi
banner598
Melin DOBRAN
Lefke’de yaşayan 43 yaşındaki Kemal Çiçek isimli vatandaş, yaşadığı sağlık probleminden dolayı iki bacağını kaybetti. Talihsizliklerin peşini bırakmadığını çok zor şartlarda hayata tutunmaya çalıştığını söyleyen Çiçek, Sağlık Bakanlığı’nın ve devletin kendisiyle ilgilenmediğinden yakındı.
Diyalog’a konuşan ve çileli hayatını anlatan Çiçek, geçtiğimiz yıl sağ bacağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle, bacağının kesildiğini 9 ay sonra diğer bacağını da kaybettiğini söyledi. Aylık 700 TL maaşla zar zor geçindiğinden söz eden Çiçek, iğnelerinin 550 TL olduğunu ve maddi sıkıntıdan dolayı son zamanlarda iğne kullanamadığını ifade etti. Tedavisinin yurt dışında yapılabileceğini belirten Çiçek, maddi durumu iyi olanlardan yardım istedi.

“İnsanlık bu mu?”
Çiçek şunları aktardı, “Yaklaşık 1 sene önce yerel bir televizyon kanalı evime gelip benim sıkıntılarımı dinledi ve haber yapıldı. O haber yayınlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı ve Cengiz Topel Hastanesi bana düşman kesildi. Ben yüksek tansiyondan dolayı felç de geçirdim. Kimse beni yetkili biriyle görüştürmüyor. Geçen yıl damar tıkanıklığından dolayı sağ bacağımı kestiler. Ondan 9 ay sonra da sol bacağım kesildi. Ben bu halimle nasıl geçineyim? Kimse ilgilenmiyor. Sağlık Bakanlığı ve Cengiz Topel Hastanesi, bana Lefkoşa’da tedavi olmam gerektiğini söyledi. Ben de onlara defalarca Lefkoşa’daki hastaneye gitme imkânım olmadığını söyledim. Tekrardan Cengiz Topel Hastanesi’ne gittiğimde oradaki bir doktor ve hemşire bana ‘seni artık görmek istemiyoruz’ dedi. Ben insan değil miyim? Benim tedavi olmaya hakkım yok mu? Hastanede bana damar tıkalı olduğundan dolayı bir şey yapamayacaklarını söylediler.

“3 haftadır iğne kullanmadım”
Ben daha önce kamu görevlisiydim. İki bacağım da kesildiği için mecburen beni emekliye çıkardılar. Yani malulen emekliyim. Ayda 700 Lira maaş alıyorum. Doktor bana 30 iğne verdi. Kutusu 550 liradır. Her gün sabah akşam bu iğnelerden salınmam gerekiyor. İğnelerim bitti ve 3 haftadan beridir kullanamadım. 2 seneden beridir bir odanın içindeyim. Annem ve hasta kardeşimle ayni evde kalıyorum. Bana annem bakıyor. Televizyon bile izleyemiyorum. Bana yaşlı annem bakıyor. Tekerlekli sandalyem arızalıdır. İstediğim gibi kullanamıyorum. İğnelere devam etmem lazımdı ama edemiyorum. Kullanamadığım için ayağım yeniden şişti. Önemli olan ayağımın inmesidir. Ayağımın inmesi için iğne kullanmam lazım. Protezleri de kullanabilmem için fizik tedaviye gitmem lazım. Bacaklarımın güçlenmesi gerekiyor ki protezlerimi taktırabileyim. Protezlerim bana, ben onlara bakıyorum. Ne olacak benim halim?”

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473