banner564

Hristodulidis: EOKA’dan vazgeçilmez

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis, çözüm olması halinde her 2 toplumun da milli günleri kutlayacağını söyledi

Hristodulidis: EOKA’dan vazgeçilmez
banner598
   Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, DİSİ’nin Lefkoşa ve Girne (!) gençlik Örgütlerine Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin bilgi verirken, ilginç bir soru ile karşılaştı. Gençlerden biri Hristodulidis’e çözümden sonra 1 Nisan’ı (EOKA’nın silahlı tedhişe başlama tarihi) kutlamaya devam edip etmeyeceklerini sordu. 
   Hristodulidis ise “Elbette bütün milli yıldönümlerimizi kutlamaya devam edeceğiz. Biz bizimkileri, Kıbrıslı Türkler de kendilerininkileri. Her toplumun kendi tarihi var” dedi.
   Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile planladıkları 6 yoğunlaştırılmış görüşmede ilerleme kaydedilmesi durumunda ya Rum Ulusal Konseyi’ni veya siyasi parti başkanları konseyini toplayıp bilgilendireceğini, Rum Meclisi’ndeki bilgilendirmesinin de yine bu görüşmelerde ilerleme sağlanması durumunda belirleneceğini anlattı.
   Gazete, Hristodulidis’in, müzakerelerin detayına inmeden Anastasiadis hükümetinin istediği çözümü DİSİ’li gençlere şöyle anlattığını yazdı:
   “Anastasiadis hükümeti, evine geri dönmek isteyecek Girnelilerin, gidebileceği bir çözüm istiyor. Herkes için iyi bir çözüm istiyor. İki taraftan yalnız biri için iyi olursa, çözümün bir geleceği olamaz.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474