banner564

KKTC temsil edildi

OKSEM Macaristan’daki iki ayrı festivale katıldı

KKTC temsil edildi
banner598
Orak Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (OKSEM), 15-24 ağustos tarihleri arasında Macaristan’da Veszprem Balatanfüred Wine Fest ve Budapeşte’de 2nd New Bread International Folk Dance Festivalleri’ne katılarak ülke tanıtımına katkıda bulundu.
20 dansçı, 2 eğitmen ve 2 idareci ile toplam 24 kişinin katıldığı festival kafilesinin başkanlığını Ahmet Özçaylı, eğitmenliğini ise Enver Akın ve Şafak Seren Aksu yaptı.
Vesprem’deki festivalde Macar ailelerin evinde konuk olan OKSEM kafilesi, Macar kültürünü, yemeklerini yakından tanıma fırsatı buldu. Karşılıklı macar dansları ve Kıbrıs Halk Dansları öğretileri ile çok güzel kaynaşma ve dostluklar kuruldu. Üç ayrı program hazırlayarak Macaristan’da gösteriler sunan OKSEM, Veszprem ve Balatonfüred’de büyük bir coşku ile ayakta alkışlandı.
OKSEM Budapeşte’de katıldığı ikinci festivalde ise Peterzsebet, Buda Castle ve Csepel’deki gösterilerinde özellikle Bardak ve Orak danslarıyla Macarları kendine hayran bıraktı ve büyük takdir aldı.
OKSEM, Kıbrıs Halk Danslarını, yiyecek ve içeceklerimizin tanıtımını yaparak, turizm broşürlerimiz ve KKTC’nin tanıtım videosunu da gösteri ve dans öğretimi sonrası sunması büyük ilgi odağı oldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473