banner564

KKTC’den ‘bir ses’ yok mu?

Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında çürümüş vaziyette bulunan Vietnamlı kadını da katil Rum subayının öldürdüğü kesinleşti

KKTC’den ‘bir ses’ yok mu?
banner598

 Güney Kıbrıs’ta yabancı uyruklu 5 kadın ve 2 çocuğu öldüren Rum ordusu subayı Nikos Metaksas’ın 10 sayfalık gönüllü ifadesinde, KKTC’ye de yer veriliyor.

   Rum polisinin dün öğleden sonra valiz içerisinde ‘Mitsero’ bölgesindeki ‘Kırmızı göle’ atılan kadın cesedine ulaşırken, katil Metaksas’ın ifadesi çerçevesinde Ekim 2017’de öldürülen ve cesedi bu yılın ocak ayında Ercan Havaalanı civarında çürümüş vaziyette bulunan kadın cesedinin sır perdesi aralanmış oldu. 
   Rum polisi dün yaptığı açıklamada 40 yaşındaki Vietnamlı Dam Thi Hop’un Ekim 2017 tarihinde Nikos Metaksas tarafından öldürüldüğünü ve cesedinin bu yılın ocak ayında çürümüş vaziyette bulunduğunu belirtti.

Hiç kimse ses vermedi

   Sadece Kıbrıs’ta değil, dünya kamuoyunda geniş yankı uyandıran seri katil olayı konusunda KKTC makamlarının sessizliği ve tepkisizliği de dikkat çekiyor.
   Diyalog’u arayan vatandaşlar “Böylesi bir cinayet olayı, özellikle KKTC’ye de uzanan katliamlar dizisi bizdeki yetkilileri hiç mi rahatsız etmiyor? En ufak bir tepki göstermemeleri bizleri üzüyor” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474