banner564

‘Saygıya saygı’ mesajı

Turizmciler sınır kapılarında Rum ziyaretçilere broşür dağıttı

‘Saygıya saygı’ mesajı
banner598

  Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nin ortak girişimiyle, Paskalya ayini için hafta sonu KKTC’ye geçen Rumlara Lokmacı ve Metehan sınır kapılarının yanı sıra, Apostolos Andreas Manastırı’nda Rumca broşür dağıtıldı.

   KKTC yönetiminin, Kıbrıslı Rumların kuzeydeki ibadetlerine saygı gösterdiğine dikkat çeken turizmciler, aynı saygının Larnaka üzerinden adaya gelen turistlere de gösterilmesini ve kuzeye geçişlerinin engellenmemesini istedi. 
   Larnaka Havaalanında 3. ülke vatandaşlarının yasadışı ve gelişigüzel ülkeye sokulmayıp gözaltına alınmaları ve sınır dışı edilmeleri yönündeki Rum muhaceret uygulamasını kınayan turizmciler ‘Saygıya saygı istiyoruz” dedi.
   Rum Yönetimi’nin keyfi uygulamaları sayesinde kuzeydeki turizm çalışanları ve ailelerinin işsizliğe ve ekonomik zorluklara itildiği de vurgulandı.
   “Tek talebimiz ailelerimize ekmek götürebilmek” denilen broşürde, Türk toplumunun Rumların din, inanç ve ibadet hürriyetlerine gösterdiği saygının, Türk emekçilerin ekonomik özgürlüklerine de gösterilmesinin Rum yönetiminden beklendiği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2019, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473