banner564

İstifa çağrısı yaptı

UBP’li Saner, hükümetin, hukukçu bir başbakanı olmasına rağmen, hukuka aykırı adımlar attığını savundu

İstifa çağrısı yaptı
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner, hükümetin çalışmalarını eleştirerek, hükümetin, hukukçu bir başbakanı olmasına rağmen, hukuka aykırı adımlar attığını dile getirdi.

Hamza Ersan Saner katıldığı bir televizyon programında hükümeti eleştirdi. Ekonomik gelişmelerden özelleştirmelere, maaşlardan 1 Mayıs’a kadar birçok konunun konuşulduğu programda Saner, hükümetin “yapamadığı” çalışmaları ortaya koydu.
Saner, hükümetin maaş ödemesinin önemli olduğunu, ödeyemezse istifa gerektiğini öne sürerek, maaşları ne şekilde ödediklerini sordu.
Sıkıntının mart ayında başladığına dikkat çeken Saner, “önce merkez bankasından borçlandıklarını, ardından ihalesinin iptal edileceğinin söylendiği havalimanından avans alındığını” kaydetti. Yapılan borçlanmanın yasalara aykırı olduğunu kaydeden Saner, “Devlet, kendi denetleyeceği kurumdan borç alınmaması gerektiğini ana okul çocuğu da söyler” diyerek, “hukukçu Başbakan’ın hukuka aykırı hareket ettiğini” savundu.
Hükümetin hiçbir icraata imza atamadığını iddia eden Saner, “Çukuru dolduramayan, elektrik zamlarını reklamla duyuran bir hükümet var” diyerek, bu hükümetten halkın bir beklentisinin kalmadığını savundu.

“Eskiden karşıydılar, bugün değiller”
Özelleştirmeler konusunda da konuşan Saner, Ercan Havalimanı’nı örnek gösterdi. Saner, Ercan Havalimanı’nın bugün devlete gelir getiren bir kuruluş olduğunu kaydederek, korkulacak bir şey olmadığını belirtti. “Eskiden özelleştirmelere karşı olan herkes bugün ağırlıklı olarak bu tip çalışmaları yapacaklarını söylediler” diye sözlerini sürdüren Saner, hükümetin bu konuda da 
icraatlarının olmadığını ileri sürdü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473