banner564

Hedef belli

Özyiğit, gerek bakanlık gerekse hükümet olarak öğrencilere daha iyi bir gelecek sağlamak için çalıştıklarını belirtti

Hedef belli
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, dün Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) tarafından düzenlenen “4. Kariyer Günleri” etkinliğinin açılışına katılarak öğrencilere seslendi.

ÜKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış etkinliğine Üniversite Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ile birlikte ülke iş örgütlerinin temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve konuklar katıldı.
Bakan Özyiğit etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk toplumunun dünya ile buluşması adına üniversitelere büyük görevler düştüğünü belirterek, bu bağlamda uluslararası akreditasyonların çok önemli olduğuna vurgu yaptı, son dönemlerde bu akreditasyonlardaki artışın memnuniyet verici olduğunu kaydetti. KKTC üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin bir anlamda fahri temsilciler olduğunu da anımsatan Özyiğit, “Gençler mezun olduktan sonra gidecekleri yerlerde bizleri temsil edecektir. Bu nedenle onların donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi bizim için önemlidir” dedi.
Devlet Planlama Örgütü ile yaptıkları çalışmalar doğrultusunda lisans, yüksek lisans ve doktora alanlarında ihtiyaç fazlası bölümleri belirlediklerini belirten Özyiğit, gençlerin bu verileri dikkate alarak geleceklerini şekillendirmelerini istediklerini söyledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473