banner564

KTOEÖS’ten Berova’ya eleştiri

KTOEÖS’ten Berova’ya eleştiri
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, yeni eğitim öğretim yılı öncesi, Milli Eğitim Bakanlığına eleştirilerde bulundu.
Eylem, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin 6. sınıf ve 9. sınıfı için öğrenci alımına yönelik sınavın bu yıl 24 Haziran'da gerçekleştirildiğini hatırlatarak, sınavın 14 Eylül'de bir kez daha yapılacağının duyurulduğunu söyledi.
“Bu, okulun altyapı sorunları düşünülmeden, verilen eğitimin niteliği düşünülmeden alınmış 'kişiye özel' gibi görünen bir karardır” ifadelerini kullanan Eylem, açıklamasına şöyle devam etti:
 “Eğitimde kaliteyi hedefliyorsanız tadilat ve inşaat gibi altyapı sorunlarını çözmek için ayırdığınız bütçenin yeterli olması yanında, planlama yapmanız ve kendi yaptığınız tüzüklere de uymanız gerekmektedir. Bugün hala okullarda tadilatlar, inşaatlar devam ediyorsa, 28 Ağustos 2017'de okullara boya malzemesi alımı, 6 Eylül 2017'de masa sandalye alımı için ihaleye çıkıyorsanız, aldığınız partizanca kararlarla nakillerin ardından tekrar sınav yapıyor veya ek bütünleme yapıp öğrenci geçiriyorsanız veya kayıt kabul tüzüğünü hiçe sayıp okulları balık istifine çeviriyorsanız planlamayı sıfırlamış olur, kalite değil şaibe ve popülizm görüntüsü vermiş olursunuz.”

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2017, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474