banner564

Kürtaj davası sürüyor

Soruşturma memuru Polis Çavuşu Namık Kemal Baz, Verda ve Mehmet Ali Tunçbilek’in avukatları tarafından sorgulandı

Kürtaj davası sürüyor
banner598
Ülke genelinde büyük infial yaratan ve geçen şubat ayında Girne’de ortaya çıkan kürtaj skandalı ile ilgili dava devam ediyor.
Mahkemedeki ifadesini tamamlayan soruşturma memuru Polis Çavuşu Namık Kemal Baz dünkü duruşmada savunma tarafından sorgulandı. Sanıklar dün Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol’un başkanlık ettiği, Yargıç Murat Soytaç ve Seren Bensen’den oluşan heyetin huzuruna çıkarıldı. Davayla ilgili İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, sanıklardan Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil etti. 
Sanık Mehmet Ali Tunçbilek’in avukatı Serhan Çınar ve sanık Verda Tunçbilek’in avukatı Mustafa Şener soruşturma memuru Baz’ı sorguladı. Serhan Çınar, polise yönettiği sorularda müvekkilinin hastanede yapılan kürtaj olaylarından haberi olmadığını, ihtisas alanının kulak burun boğaz doktoru olduğunu öne sürdü. Soruşturma memuru Baz ise sanık Mehmet Ali Tunçbilek’in de hastanede olanlardan haberi olduğunu savundu.
Sanık Verda Tunçbilek’in avukatı Mustafa Şener ise sanık Fahri Karagözlü’nün Ada Hospital’in muayenesini kullandığını, bunun karşılığında hastaneye ücret ödediğini öne sürdü. 

Şener: Suçlamalar geçersiz…
Müvekkilinin yapılan sonlandırma işlemlerinden haberi olmadığını iddia eden Şener, Verda Tunçbilek’in hastane çalışanı H.K’ye “24 hafta sonlandırma” şeklinde attığı mesajın suçlamalar için geçersiz olduğunu ileri sürdü. Şener, “Sanık Verda Tunçbilek tüp bebek uzmanıdır. Hastane web sitesinde söz konusu telefon numarası mevcuttur. Kadın doğum uzmanı olduğu için kendisine bu şekilde talepler gelebilir. Ancak müvekkilim söz konusu talebi yapan şahsa dönmemiş, iletişime geçmemiştir. Ayrıca, Verda Tunçbilek’e mesaj atan şahıs Fahri Bey ile de iletişime geçmemiştir. Eğer Verda Tunçbilek sonlandırma operasyonları yapsaydı ya da haberi olsaydı o zaman bu numarayı Fahri Bey’e iletirdi. Müvekkilim kendisine gelen taleple ilgilenmedi. Geri dönüş yapmadı” ifadelerini kullandı.
Şener’in bu şekilde savunmasına karşın Polis Çavuşu Baz, sanık Verda Tunçbilek’in sanık Karagözlü’ye sözlü olarak 24 haftalık sonlandırma talebinin bildirmiş olabileceğini, ayrıca hastanenin Fahri Karagözlü’ye 3 bin 500 TL maaş ödediğini, dolayısı ile hastane personeli olan Karagözlü’nün ameliyatlardan elde ettiği geliri hastaneye verdiğini öne sürdü. Baz, Verda Tunçbilek’in cep telefonundaki sonlandırma ibaresinin bu olaylardan haberi olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474