banner564

Magandalar cezaevinde

Diyalog çalışanlarından Eray Gündoğmuş’a saldırıp, ciddi şekilde darp eden Fethi Çelik ile İsa Ayyıldız, mahkemeye çıkarıldı

Magandalar cezaevinde
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Diyalog TV çalışanlarından Eray Gündoğmuş’u ciddi şekilde darp edip, elmacık kemiğinin kırılmasına neden olan Fethi Çelik (31) ile İsa Ayyıldız (32) hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Ortada bir neden yokken sarhoşluktan dolayı Gündoğmuş’a saldırdıkları belirtilen zanlılar dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. 
Başına ve yüzüne aldığı darbelerden dolayı ciddi ameliyatlar geçiren, çene yapısında oluşan kırıklardan dolayı iki ay yemek yeme sorunu yaşayacağı belirtilen Gündoğmuş’a saldıranlardan sabıkası olan Ayyıldız hakkında tutuklu yargı emri çıktı.
Hakkında tutuksuz yargı kararı verilen Fethi Çelik’e ise ağır teminat şartları sunuldu.

Polisi de darp etmiş
Olayın soruşturmasını yapan polis, 27 Eylül 2019 tarihinde saat 02.00 sıralarında zanlılar Fethi Çelik ve İsa Ayyıldız’ın Lefkoşa’da Beren Market önünde Eray Gündoğmuş’a saldırıp, yüzüne yumruk vurmak suretiyle ciddi şekilde darp edip sol elmacık kemiğinin kırılmasına neden olduklarını söyledi.
Polis, zanlıların 27 Eylül 2019 tarihinde Lefkoşa’da tespit tutuklandıklarını ifade etti.
Gündoğmuş’un 30 Eylül’de hastaneden taburcu olduğunu kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını, İsa Ayyıldız’ın 22 Ağustos 2018 tarihinde Girne’de ‘polisi darp ve görevinden men’, ‘sarhoşluk ve rahatsızlık’ suçlarından aleyhinde dosya olduğunu, Fethi Çelik’in ise sabıkasının olmadığını belirtti. Polis, KKTC’de öğrenci statüsü olan zanlı İsa Ayyıldız’ın tutuklu, zanlı Fethi Çelik’in mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti. 

‘Kaçmam’ dedi
Zanlı İsa Ayyıldız’ın avukatı Özgü Özyiğit, müvekkilinin tutuklu yargılanmasına itiraz etti.
Savunma Ayyıldız’ı tanık kürsüne çıkardı. Teminatla tutuksuz yargılanmayı talep eden zanlı, kefilinin ve nakit parasının hazır olduğunu, akademik personel olmak istediğini ve tez yazdığını söyledi. Ayyıldız “Yüksek lisans yapıyorum. Tezimi tamamlayıp akademisyen olmak istiyorum. Kefilim ve nakit param var” şeklinde konuştu. Zanlı yargılamadan kaçmayacağını öne sürdü.
Savcı Aysın Bilgin, sanığı sorguladı ve suça meyilli bir kişi olduğunu savundu. 

Mahkeme ağır teminat şartları belirledi
Aktarılan olguları değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlı İsa Ayyıldız’ın tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla bir ayı aşmayacak bir süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi. 
Sağer, zanlı Fethi Çelik’in ise 2 kefilin 100’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve 20 bin TL nakit teminat yatırması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı da cezaevine gönderildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473