banner564

Kadın tankçılar ön planda

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 59’uncu yıldönümü törenlerinde Rum ve Yunanistan kuvvetleri gövde gösterisi yaptı

Kadın tankçılar ön planda
banner598

  Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sözde ‘Bağımsızlık Günü’ nedeniyle  dün düzenlenen askeri geçit töreninde, Rum Milli Muhafız Ordusu ve Yunanistan Silahlı Kuvvetlerine ait askerler, son model silahlarla gövde gösterisi yaptı.

   Rum ordusu için alınan yeni tankların geçişinde kadın askerlerin de görev alması dikkat çekti. Kadın askerler ayrıca topçu birlik geçidinde de yer aldı.
   Lefkoşa’nın Strovolos bölgesinde yer alan törene Yunanistan Mili Savunma Bakanı Nikos Panayiotopoulos ve Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin de katıldı.

Anastasiadis konuşma yaptı

   Rum lideri Nikos Anastasiades törende yaptığı konuşmada BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlaması amacıyla referans şatlarının belirlenmesi için harcadığı çabalarına tam desteğini yineledi.
    Rum halkına seslenen Nikos Anastasiades, mücadeleleri, kahramanlıkları ve fedakârlıklarıyla Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulmasının temellerini atanları saygıyla andığını söyledi. Kayıp kişiler konusuna da değinen Rum lideri “tüm kayıp kişilerin akıbetinin belirlenmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
    Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunması ve adada sürekli barış ve istikrarın sağlanması için hazırlığını ve siyasi iradesini daima gösterdiğini iddia eden Anastasiades, “amacımız Kıbrıs sorununa adil, yaşayabilir ve çalışabilir bir çözüm bulunmasıdır ve bu yönde samimi çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473