banner564

Çalışma hayatı rahatlayacak

Sucuoğlu, Türkiye’den nitelikli işgücü getirmede yaşanan sıkıntının aşılması için İŞKUR ile protokol imzalanacağını belirtti

Çalışma hayatı rahatlayacak
banner598

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Türkiye Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı kabul etti.
Sucuoğlu, Türkiye’den nitelikli işgücü getirmede sıkıntı yaşadıklarını belirterek, bakanlık ile İŞKUR arasında protokol imzalanması suretiyle, İŞKUR üzerinden ülkeye nitelikli eleman getirileceğini söyledi.
Sağlık alanında Genel Sağlık Sigortası ile ilgili son dönemece girildiğini belirten Sucuoğlu, 2020 yılında, bu yönde hazırlanan yasa tasarısına son rötuşlar yapılarak önemli bir reformun yapılacağının altını çizdi.
Bakanlık olarak, 2000 ile 2019 yılları arasında farklı nedenlerden dolayı sigorta borçlarını ödeyemedikleri için cezaya düşen küçük işletmelerin önünü açmak amacıyla sigorta affı getirmeyi planladıklarını açıklayan Sucuoğlu, hem işçi hem de işveren dengesini sağlayacak, her iki tarafın da sıkıntılarını çözecek açılımlar yapmayı planladıklarını kaydetti.
Yapılan açıklamaya göre kabulde Arslan’a, Hak-İş ‘in KKTC üyesi olan Kamu-Sen Başkanı Metin Atan da eşlik etti.
Temmuz ayında KKTC’de düzenledikleri kongreye katkı koyan sendikalara teşekkür ziyaretinde bulunduklarını belirten Arslan, çalışma yaşamından sorumlu bakan olarak Sucuoğlu’na da görevinde başarılar dilemek istediklerini kaydetti.
Hak-İş ile Kamu-Sen arasındaki ilişkilerin her geçen gün pekiştiğine dikkat çeken Arslan, KKTC ile TC arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda da ortak hareket ettiklerini söyledi.
Konuşmasında; “KKTC’nin geleceği bizimle aynıdır, Türkiye’deki Türklerin geleceği ile ortaktır. İki devletiz ama tek milletiz. KKTC’ye özel önem veriyoruz. KKTC’nin her sorunu bizim de meselemizdir” ifadelerini kullanan Arslan, Hak-İş olarak tüm uluslararası alanlarda KKTC için yapılması gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474