banner564

Memnuniyet verici

Akıncı, “Erdoğan samimi olarak çözüm doğrultusundaki çabalarımıza destek vermeyi sürdürüyor” dedi

Memnuniyet verici
banner598
İbrahim DİRAN (TAK)
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede müzakerelere olan desteğinin devam ettiğini görmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Akıncı, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nde izolasyonlar yönünde yapılan çağrının uygulanmasını beklediğini de vurguladı.
İİT Zirvesi için İstanbul’da bulunan Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile gerçekleştirdiği bir saatlik baş başa görüşme ile zirvenin sonuç bildirgesini TAK ve BRT’ye değerlendirdi.
13’üncü İİT Zirvesi’nin çok başarılı bir şekilde organize edildiğini ifade eden Akıncı, sonuç bildirisindeki Kıbrıs bölümünün içeriğinin  önceki İslam zirvelerinde yayımlanan sonuç bildirgelerine benzediğini; Kıbrıslı Türklerle dayanışma, muhtemel bir Federal Kıbrıs’ın kurucu ortağı olacak olan devletle iyi ilişki çağrılarının bulunduğunu ifade etti.
Akıncı, “Ortada bir sürpriz yok. Bizim açımızdan olumlu bir sonuç bildirgesi. Ancak alınan kararlar uygulamaya dönüşürse bir anlam ifade eder. Bunu Genel Sekreter Madani ile yaptığım görüşmede ifade ettim” dedi.

Akıncı ile Türkeş görüştü
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,13’üncü İslam Zirvesi için gittiği İstanbul’da, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile bir araya geldi.
Akıncı, Türkeş’i, Zirvenin yer aldığı İstanbul Konferans Merkezi’nin yakınındaki Hilton Bosphorus Oteli’nde kabul etti. Akıncı’ya kabulünde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Müzakere Heyeti Üyesi Erhan Erçin ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474