banner564

Süper Bakan

Hazine ve Gümrükler; Ekonomi’ye bağlandı. UBP 7, DP 3 bakanlıkta uzlaştı; Hükümet Protokolü imzalandı ve sıra kabinenin bugün Cumhurbaşkanına sunulmasına geldi

Süper Bakan
banner598
Raif DOĞRU
   Hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın, bakanlıklarda uzlaşmaları sonrasında dün de Hükümet Protokolü imzalandı.
   Buna göre; Başbakanlık ve 7 Bakanlık UBP’nin, 3 Bakanlık da DP’nin oldu. Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı olan Serdar Denktaş, Gümrüklerin ve Hazine’nin, Ekonomi Bakanlığı’na verilmesini de kabul etti.
   KKTC’de bir ilkin yaşandığına dikkat çeken siyasi çevreler, Sunat Atun’un yeni kabinede ‘Süper Bakan’ görevi üstleneceğini belirtiyor.
   Diyalog muhabirinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan DP Lideri Denktaş “Gümrüklerin Ekonomi’ye bağlanması benim her zaman desteklediğim bir konuydu. Şimdi bunu gerçekleştiriyoruz” dedi.

UBP’nin bakanlıkları:
   UBP’nin sorumluluğundaki bakanlıkların dağılımı şöyle:
   Başbakanlık,  Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Tarım ve Doğal Kaynaklar, Bayındırlık ve Ulaştırma ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik.
   DP’nin sorumluluğundaki bakanlıkların dağılımı şöyle:
   Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Turizm, Çevre, Kültür Bakanlığı.

Dıştan 2 bakan
   UBP’nin 7 bakanlık için milletvekillerini görevlendirmesi kesinlik kazanırken, Meclis Komisyonlarının çalışmalarını yütrütebilmek için DP’nin 2 bakanı parlamento dışından atanacak.
   DP lideri Serdar Denktaş, milletvekillerinin bakan olabilmesi için dün CTP liderliğinden Meclis Komiteleri için destek istedi, ama ret cevabı aldı. Bunun üzerine Parti Meclisi’ni toplayan Denktaş, bakanların dıştan atanacağı konusunda üyeleri bilgilendirdi.
   UBP-DP Koalisyon Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu listesi bugün 11.00’de Hüseyin Özgürgün tarafından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunulacak.Yeni hükümet listesi saat 13.30’da  olağanüstü toplanacak Cumhuriyet Meclisi’nde okunacak, ardından görev değişimi yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474