banner564

Hafıza kaybı yaşıyor

Mahkemenin tutukluluk emrini ileten polis subayı, Nesip ve Mesut Ayağ kardeşler tarafından kötü bir şekilde darp edildi

Hafıza kaybı yaşıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Büyük Sanayi bölgesinde önceki akşam meydana gelen olay büyük infiale yol açtı. İskele  Kaza Mahkemesi’nin tutuklama emrini yerine getirmek üzere Ayağ Garaj isimli makinist dükkanına giden bir polis subayı ile polis memuru beklemediği bir mukavemetle karşılaştı. Polisler, tutukluk emrini bildirdikleri Nesip Ayağ ve kardeşi Mesut Ayağ tarafından ciddi şekilde darp edildi.
Polisleri ciddi şekilde darp eden kardeşler, koşarak olay yerinden uzaklaşırken, darp edilen polisler Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 
Kardeşlerden Nesip Ayağ dün sabah saatlerinde İskele Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olurken, Mesut Ayağ halen daha aranıyor. Mahkemeye meseleyi aktaran tanık polis subayı, olayda ciddi şekilde darp edilen polis subayının geçici hafıza kaybı yaşadığını söyledi.

Tutuklusun deyince çıldırdı
Savcı Ayşe Kaymak, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis müfettiş muavini Faysal Güden’i meseleyi aktarması için tanık kürsüsüne çağırdı.  Ziyamet’te sakin zanlı 1 Nesip Ayağ ve aranmakta olan kardeşi Mesut Ayağ’a yönelik İskele Kaza Mahkemesi’nin verdiği tutukluluk emrini yerine getirmek amacı ile bir polis subayı ile polis memurunun Büyük Sanayi bölgesinde bulunan Ayağ Garaj isimli işletmeye gittiğini söyleyen Güden,  polis subayının Nesip Ayağ’a  tutuklu olduğunu bildirmesinin ardından Nesip Ayağ ile kardeşi Mesut Ayağ’ın polis subayı ve memurunu ciddi şekilde darp ettiklerini anlattı.

3 gün tutukluluk emri temin edildi
Zanlı ile kardeşinin olay yerinden kaçtığını, polislerin ise Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını anlatan Güden, mahkeme huzurundaki zanlı Nesip Ayağ’ın sabah saatlerinde İskele Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğunu söyledi. 
Mesele ile ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığına dikkat çeken Güden, meselede zanlı olan Mesut Ayağ’ın halen daha aranmakta olduğunu dile getirdi. 
Ciddi şekilde darp edilen polis subayının geçici hafıza kaybı yaşadığını ve henüz kendilerine ifade veremediğini de belirten Güden, zanlılara olay yerinden kaçmasında yardımcı olan bazı şahısların da arandığını ifade ederek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473