banner564

Muhalefetten ortak tavır

CTP ve TDP’den yapılan açıklamalarda emirnamede yapılan değişiklik eleştirildi

Muhalefetten ortak tavır
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Girne II: Bölge Emirnamesi’nde yapılmak istenenen değişikliğin kişiye özel bir değişiklik olduğunu, kamu yararını gözetmediği gibi turizm sektörünün gelişmesine de hizmet etmediğini iddia etti. 
CTP, konuyla ilgili açıklamasında “Dolayısıyla toplumsal gelişme ve toplumsal yararı göz ardı eden, kişiye özel bir karar ile karşı karşıyayız. İmar adaletini göz ardı eden ve kamu vicdanında reddedilen bu hamle ile hükümet, gayrı yasal kaçak bir inşaatı yasallaştırma girişiminde bulunmuştur” değerlendirmesinde bulundu.
Yapılacak olan değişikliğin kamuoyunda Zeyko Yağ Fabrikası olarak bilinen alanda, yürürlükteki mevzuata aykırı olarak inşaatı sürdürülen turistik tesisi kurtarma operasyonu olarak başladığını ancak Çatalköy’de bulunan Hz. Ömer tekkesi doğusundaki arazileri de kapsayacak şekilde genişletildiğine işaret edildi.

Çeler: Hukuksuzluğa hazırlanan kılıf”
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne İlçe Başkanı, Milletvekili Zeki Çeler, hükümeti, Girne 2. Bölge Emirnamesi konusunda eleştirerek, yapılan değişikliğin Bakanlar Kurulu’nda kabul edilmesinin, hükümet tarafından hukuksuzluğa hazırlanan bir “kılıf” olduğunu savundu.
TDP’den yapılan açıklamaya göre, Çeler, hükümetin, ‘yağma-vurgun-talan’ düzeninde ısrarcı olduğunu iddia ettiği etti.
Sözkonusu kılıfın ülkenin nasıl bir siyasi zihniyet tarafından yönetildiğinin göstergesi olduğunu savunan Çeler, "Öyle anlaşılıyor ki, hükümet topluma değil, belirli zümrelere çıkar sağlamak için çalışmaya devam etmekte" dedi. 
Çeler, “Yasa dışılığa kılıf hazırlayan, Girne'de betonlaşmayı artıracak ve Girne'ye geri dönülmez zararlar verecek emirname değişikliğinin gece yarısı alelacele bir kararla yürürlüğe konmasının, bir anlamda yapılan işin yanlış olduğunun ispatı” yorumunda bulundu. Çeler, konuyla ilgili mahkeme süreci sürerken, hükümetin bu hamlesinin bir anlamda yargıya müdahale anlamına geldiğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474