banner564

Ne yaptınız siz çocuklar?

Karpaz bölgesinde, birçok ev ve işyerine girerek altın çaldıkları iddiasıyla tutuklanan 3 zanlı da 16 yaşında

Ne yaptınız  siz çocuklar?
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Dipkarpaz’da birçok ev ve iş yerinden altın ve ziynet eşyası çaldıkları belirlenen 16 yaşında olan 3 genç tutuklanarak İskele Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Dipkarpaz Polis Karakolunda görevli polis memuru Salih Türet, Dipkarpaz’da Elizabeth Füller’e ait evin 18 ile 25 Ocak 2016 tarihleri arasında açılarak içerisinden çeşitli miktarlarda altın, ziynet eşyası, pırlanta yüzük ve çeşitli eşyalar sirkat edildiğini söyledi.
Yapılan soruşturma neticesinde olayla ilgili olarak mahkeme huzurundaki 3 zanlının tespit edilerek tutuklandığını belirten Türet, elde edilen sorgulama neticesinde zanlıların 2 farklı iş yerinden daha kolye, bilezik ve kalem sirkat ettiklerini belirlediklerini ifade etti. 

Elizabeth’in altınların yarısı bulundu
Elizabeth Füller’den sirkat edilen bazı eşyaların bulunduğunu ancak altın ve ziynet eşyalarının bulunamadığını belirten Türet, mesele ile ilgili aranan emarelerin olduğunu ifade etti. Bölgede benzer birçok faili meçhul mesele olduğuna da dikkat çeken Türet, zanlıların konu mesele ile ilgilerinin araştırılacağını belirterek soruşturmanın selameti açısından zanlıların 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.
Çocuk yaşta olan ve mahkemede büyük üzüntü içerisinde oldukları gözlemlenen zanlılar, yaptıklarından çok pişman görünüyordu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474