banner564

Bu nasıl Avrupa?

Terör örgütü ELAM, Mayıs’taki seçimlerde Meclise girmeye hazırlanıyor

Bu nasıl Avrupa?
banner598
Kıbrıs sorununun çözümünü amaçlayan müzakerelerin bu yıl içinde sonuçlanması ve adanın yeniden birleşmesi için Türkiye’nin garantörlüğünü sonlandırmak isteyen Rum Yönetimi, diğer yandan faşist terör örgütü ELAM’ın genel seçimlere katılmasına olanak sağlıyor.
   Rum Ulusal Halk Cephesi’nin (ELAM), Meclis’e girmeye hazırlandığını duyuran Simerini gazetesi, genel seçimdeki yüzde 3,6’lık seçim barajını aşabilmek ve sandıkta “tam oy pusulası” ile belirmek için içteki çalışmalarını yoğunlaştırdığını yazdı.
   Gazete, ELAM’dan bazı kaynakların, “Seçime yüzde 3,6’lık barajı getirerek küçük partileri saf dışı bırakmaya çalışanların hayal kırıklığına uğrayacaklarını” söylediğini kaydetti.

Eleni birleşemedi

   Diğer yandan DİKO’nun, Dayanışma Hareketi’nin kurucusu Eleni Theoharus ile 22 Mayıs’taki genel seçim kapsamında ittifak oluşturmak için yaptığı görüşmelerin sonuçsuz kaldığı bildirildi.
   Politis gazetesi, DİKO’nun, dün, Eleni Theoharus’a “kapıyı kapattığını”, partinin Sözcü Vekili Athos Andoniadis’in, Rum radyosuna yaptığı açıklamada, Theoharus ile işbirliği çerçevesi oluşturulmasının ele alındığını, fakat bu çerçevenin artık “güncel” olmadığını söylediğini yazdı.
   Gazete, genel seçimde “herkesin seçime yalnız gideceği” yorumunu yaparken, AKEL ile DİSİ’nin fikir birliği akabinde yüzde 3,6’ya yükseltilen seçim barajının bile, küçük partilerin güç birliği yapması için yeterli bir sebep olamadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474