banner564

Nijerya uyruklu kardeşler, 4’er bin lira ödediler

Kuzey Kıbrıs’ta üniversite eğitimi gören ve kara para şüphesiyle birer gün arayla tutuklanan Nijerya uyruklu kardeşler, teminata bağlandı

Nijerya uyruklu kardeşler, 4’er bin lira ödediler
banner598
Kuzey Kıbrıs’ta üniversite eğitimi gören Nijerya uyruklu kardeşler, kara para şüphesiyle birer gün arayla tutuklandı. 
Odunayo İsa Akınkıntan adına gelen kargo paketindeki kitabın içinden 9 bin 700 dolar para çıkarken, ülkeden çıkış yapmaya çalışan kız kardeşi Abim Bola Akınkıntan’ın bavulunda ise 33 bin Euro ele geçirildi. 
Bavulunda ve adına gelen kargo paketinde yüksek miktarda para bulunan zanlı kardeşler bir gün ara ile gözaltına alındı. Mali Suçlarla Mücadele Birimi, ele geçirilen Euro ve doların kara para olabileceği şüphesi ile soruşturma başlattı.
Polis nezaretinde tutulan zanlılar dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada bir gün ara ile tutuklanan zanlıların soruşturmanın kalan kısmına etki edemeyecekleri vurgulandı. 

Dolar dolu kitap
Polis, 6 Ağustos tarihinde Ercan Havaalanı’na bağlı kargo bölümüne gelen paket içerisinde, gümrük memurlarının yaptığı arama sonucunda, kitap içerisinde 9 bin 700 dolar para tespit edildiği ihbarını aldıklarını ve paketin sahibi olan zanlı Odunayo İsa Akınkıntan’ı tespit ettiklerini ve para ve kambiyo yasasına ayrı suç kapsamında tutukladıklarını söyledi. 

4 bin TL’ye serbestler
Polis, zanlının kız kardeşi Abim Bola Akınkıntan’ın da 5 Ağustos tarihinde Ercan’dan çıkış yapmak istediği esnada bavulunda yapılan aramada 33 bin Euro nakit paranın tespit edildiğini belirtti. Her iki zanlının mahkeme kararı ile tutuklu bulunduklarını kaydeden polis, üniversite öğrencisi olan zanlıların davalarında hazır olması için teminata bağlanmalarını talep etti. Mahkeme zanlı kardeşleri yurt dışına çıkış yasağı, haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atmaları ve her birinin 4 bin TL Nakit teminat yatırmaları şartları ile tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474