banner564

Sadece 23 TL için

Yolda giden özürlü vatandaşın boynundaki çantayı zor kullanarak alıp kaçan 19 yaşındaki genç kısa sürede tutuklandı

Sadece 23 TL için
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Antalyalılar bölgesi olarak bilinen Zafer Mahallesinde geçtiğimiz Cumartesi günü duyanları hem üzen hem de düşündüren bir olay yaşandı. Askerliğini yeni bitiren 19 yaşındaki İbrahim Turaç isimli şahıs, yolda tekerlekli sandalye ile gitmekte olan özürlü vatandaş Mustafa Neşeli’nin arkasından yaklaştı, önce omuzundan tuttu sonra boynuna vurarak, boynunda asılı olan  ve içerisinde cüzdan, tesbih ile milli piyango biletleri olan çantayı alıp kaçtı. Olayın polise bildirilmesi ile harekete geçen Adli Şube Ekipleri bölgedeki kamera görüntülerinden yola çıkarak 24 saat içerisinde İbrahim Turaç’ı tutukladı. Cüzdanın içerisinde sadece 23 TL nakit para olduğu öğrenilirken Turaç dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Suçunu itiraf etti
Mahkemeye olayı aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ercan Kunduracı, zanlının 16 Ağustos 2014 günü Zafer Mahallesinde seyir halinde olan Mustafa Neşeli’nin omzundan tutup boyununa vurduğunu ve Neşeli’nin boynuna asılı olan içerisinde 23 TL nakit paranın bulunduğu Cüzdan, 1 adet tesbih ve  34 adet milli piyango bileti bulunan siyah çantayı zorla alarak kaçtığını söyledi. Zanlının kamera görüntüleri incelenerek 17 Ağustos Pazar günü yakalandığını bildiren Kunduracı, zanlı İbrahim Turaç’ın suçunu kabul ettiğini söyledi. Konu çanta, cüzdan, nakit para ve tesbihe emare olarak el koyduklarını aktaran Kunduracı, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın bittiğini söyleyerek, zanlının uygun bir teminat ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkemede, “Pişmanım” dedi
Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine konuşan zanlı İbrahim Turaç, mahkemeyi meşgul ettiği için pişman olduğunu ve ilk defa mahkeme huzuruna çıktığını söyleyerek özür diledi. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlının KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 50 bin TL’lik şahsi kefalet imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474