banner564

3 kilo altınla yakalanan Mehmet Oktar’ın tutukluluğu uzatıldı

3 kilo altınla yakalanan Mehmet Oktar’ın tutukluluğu uzatıldı

3 kilo altınla yakalanan Mehmet Oktar’ın tutukluluğu uzatıldı
banner598
Ercan Havalimanı’ndan vergi beyanında bulunmadan Mehmet Oktar tarafından yurtdışına çıkarılmaya çalışılırken  X-Ray cihazına takılan 3 kilo 265 gram hurda altın hakkındaki polis soruşturması devam ediyor. Poliste  üç gündür  tutuklu bulunan zanlı Oktar, dün ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının ilk tutuklandığı anda polise altınları bir şahıstan aldığına dair verdiği ifadenin yalan olduğu iddia edildi. Zanlının altınların bir kısmını Altınbaş Kuyumculuk’tan bir kısmını İray Kuyumculuk’tan aldığı tespit edilirken, bir kısmını ise nereden aldığı henüz belirlenemedi.

Yalan ifade 
Polis altınlarla ilgili soruşturmasına devam ederken suçla bağlantılı tutuklu bulunan zanlının 2 gün daha polis nezaretinde kalmasını talep etti. Zanlıyı duruşmaya çıkaran polis, 14 Ağustos tarihinde ülkeden çıkış yapmak için Ercan Havalimanı’nda bulunan zanlının kapı geçişi esnasında bavulunun X-ray cihazına takıldığını ve yapılan aramada 3 kilo 265 gram sekiz adet külçe halinde altın hurdası bulunduğunu söyledi. Para ve kambiyo yasasına aykırı ülkeden 10 bin dolar üzerinde maddi değeri olan altınları çıkarmaya çalışan zanlının gözaltına alındığını ve mahkemeye çıkarılarak üç gün tutukluluk emri alındığını belirten polis, zanlının polise verdiği ilk ifadede altınları bir şahıstan aldığını ancak yapılan soruşturmada bu ifadenin doğru olmadığını tespit ettiklerini açıkladı.

Bilgiler örtüşmüyor
Polis, yapılan araştırmalar sonucu zanlının 1 kilo 375 gram altını Altınbaş Kuyumculuk’tan,860 gram altını İray Kuyumculuk’tan aldığını tespit ettiklerini kaydetti. Polis, tespit üzerine Altınbaş Kuyumculuk yetkilileri ile görüştüklerini, altınların zanlıya verdiklerine dair kendilerine makbuz verildiğini söyledi. Polis, ancak makbuzun kesildiği tarihte zanlının ülkede olmadığını belirlediklerini ifade ederek makbuz ile ilgili araştırma yaptıklarını, altınların Altınbaş tarafından verilip verilmediğini soruşturduklarını dile getirdi.

Ek süre talebi
Ele geçirilen altınların 1 kilo 35 gramının nereden alındığını henüz tespit etmediklerini, İray Kuyumculuk yetkilileri ile görüşeceklerini ve alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlının 2 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.Talebi değerlendiren mahkeme zanlının tutukluluk süresini iki gün daha uzattı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473