banner564

  Parası ödenmeli

Ombudsman, operasyon masraflarının karşılanmasını talep eden Porat’a ilişkin raporu açıkladı

  Parası ödenmeli
banner598

 Yüksek Yönetim Denetçisi(Ombudsman) Emine Dizdarlı, Merkez Sağlık Kurulu’ndan sevk kararı bulunmadığı halde Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde operasyon geçiren Kemal Porat’ın katkı alma olanağı bulunmadığını ancak Bakanlar Kurulu’nun söz konusu şahsa ödeme yapılması yönünde bir karar almasından dolayı bu ödemenin yapılması gerektiğini belirtti. Dizdarlı, söz konusu Bakanlar Kurulu kararının 12/1969 sayılı Hastaneleri Kontrol Yasası ve Sağlık Kurulları Tüzüğü hüküm ve kurallarına aykırı alınmış ise iptal edilmesi veya kararın geri alınması gerektiğini kaydetti.

Ombudsman Emine Dizdarlı, ameliyat masrafları karşılanmadı gerekçesiyle Ombudsman’a başvuran Kemal Porat’ın talebi üzerine gerçekleştirdiği inceleme sonucunda hazırladığı raporu açıkladı.
Dizdarlı, tetkik ve tedavisi KKTC devlet hastanelerinde yapılamayan hastaların tedavi için, Merkezi Sağlık Kurulu Raporu ile Türkiye veya KKTC üniversite hastanelerine veya Bakanlığın protokol imzaladığı hastanelere bakanlıkla anlaşmalı kuruluşlara gönderildiğini belirtti.
Porat’ın Merkezi Sağlık Kurulu tarafından böyle bir sevki bulunmadığını ve/veya tüzüğün öngördüğü prosedürün takip edilmediğinin açık olduğunu, bu durumda Porat’ın katkı alma olanağı bulunmadığını belirten Dizdarlı, buna rağmen Sağlık Bakanlığı’nın Bakanlar Kurulu’na önerge yapması sonucu bir karar alındığını belirtti.
Söz konusu karar iptal edilmediği sürece geçerliliğini koruduğunu ve ödeme yapılması gerektiğini kaydeden Dizdarlı, “Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı 12/1969 sayılı Hastaneleri Kontrol Yasası’nın ve Sağlık Kurulları Tüzüğü hükümlerine ve/veya kurallarına aykırı alınmış ise iptal edilmesi veya geri alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474