banner564

polis bülteniiiii

Kayıp kız bulundu Gazimağusa’da önceki gün kaybolduğu bildirilen 15 yaşındaki Şeymanur Kaptan’ın bulunduğu açıklandı.

polis bülteniiiii
banner598

Bilgisayar ve yüzük çaldılar

Sultanbet New Roman""> 

Polis Basın Bülteni’ne göre, Cihangir’de Pembe Uzunsaf’a ait eve giren meçhul şahıs veya şahıslar, eveden iki dizüstü bilgisayar ile bir adet altın yüzük çaldı.

 

Balyaları yaktılar

 

Mehmetçik-Kumyalı anayolu 1. kilometresinde, Arcan Amber’e ait ağıl yanında sıralı bulunan 13 adet rulo arpa balyası meçhul şahıs veya şahıslar tarafından kasten yakıldı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

 

Çam ve zeytin ağacı yandı

 

Yenierenköy’de köyün güneyindeki ormanlık alanda, tespit edilemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında, bir dönüm arazi içerisindeki 10 adet çam ağacı, 1 adet zeytin ağacı ve maki bitki örtüsü tamamen yandı.

 

 

Gardiyana ölüm tehdidi

 

Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği, bugün Merkezi Cezaevi’nde çıkan olayda 2 gardiyanın darp edildiğini; çavuş ve gardiyanların ölümle tehdit edildiğini bildirdi.
Birlik Başkanı Hüseyin Şen, yazılı açıklamasında, yaşanan olayda 2 gardiyanın yaralandığını; bir mahkumun ailesinin görevli çavuş ve gardiyanları ölümle tehdit ettiğini belirterek, “Bu durum camiamız tarafından kabul edilebilir değildir. Yetkililerin bu konuda acilen önlem almalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Bir haftada, kontrol edilen 10 bin 515 araç sürücüsünden bin 328’i rapor edildi

 

Sürat ilk sırada

 

Polisin  KKTC genelinde 13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdiği rutin trafik kontrollerinde, kontrol edilen 10 bin 515 araç sürücüsünden bin 328’i rapor edildi.

Polis Genel Müdürlüğü Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, rapor edilen suçlarda 328 ile süratli araç kullanmak ilk sırada, seyir halinde cep telefonu ile konuşmak 248 ile ikinci sırada, trafik levha ve işaretlerine uymamak da 167 ile üçüncü sırada yer aldı.

 

 

Lefkoşa’ya su verilemiyor

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), KIB-TEK’in başkent Lefkoşa’ya su sağlayan Su İşleri Dairesi’ne ait tesis ve kuyuların elektriğini kesmesinden dolayı Lefkoşa’ya su verilemeyeceğini açıkladı.

 

LTB açıklamasında, KIB-TEK’in, Su İşleri Dairesi’ne ait Kumköy, Serhatköy’deki tesisler ve buna su sağlayan kuyular; Hamitköy’e su sağlayan Dikmen’deki kuyu ve Haspolat’a su sağlayan Güngör’deki kuyunun elektriğini dün kestiği belirtildi.

Bu durum düzelinceye kadar bir tek Güney Lefkoşa’dan gelen hattan beslenen küçük bir bölge dışında bölgelere su verilemeyeceğini duyuran LTB yetkilileri, vatandaşlara suyu idareli kullanmaları uyarısı yaptı.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu da bu sorunun bir an önce çözüme kavuşarak şehrin tekrar suya kavuşması için tarafları sağduyuya davet etti.

 

 


Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 04:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473