banner564

3 fidan gitti

Lefke’de öğretim görevlisi olan Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın ve İmge Kozok, Lefkoşa’ya dönerken, hiç suçları olmadığı halde, karşı şeride geçen aracın üzerlerine çıkması sonucunda hayatlarını kaybetti

3 fidan gitti
banner598

Çağrı PEKÖZ

Lefkoşa’dan, Güzelyurt istikametine doğru gitmekte olan LF 707 plakalı araç sürücüsü Çiğdem Altınfincan (K-34) Türkeli kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçti ve  Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) hazırlık okulu öğretmenlerinden Ayşe Hadımcı Candemir’in (K-30) kullandığı araca şiddetle çarparak tavanını uçurdu. Şiddetli kaza sonucunda Ayşe Hadımcı Candemir ile aynı arçta bulunan okul müdürü Figen Arkın (38) ve öğretmen İmge Kozok (27) olay yerinde hayatını kaybetti.

 

Tarifi imkansız bir acı...

Olay yeri kan gölüne dönerken,  kazaya sebebiyet verdiği öne sürülen araç sürücüsü  Çiğdem Altınfincan ağır yaralı vaziyette Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’’ne kaldırıldı. Feci kazada hayatını kaybeden öğretmenlerin aile yakınlarının yanı sıra LAÜ Rektörü Mehmet Ali Yükselen, öğretmenkler ve öğrenciler de hastaneye akın etti. Kötü haber karşısında fenalık geçirenler oldu.

 

 

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun Türkeli kavşağında dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 3 fidanın Betgram hayatını kaybettiği feci trafik kazasında, biri 8 yaşında olmak üzere 5 kişi de yaralandı. Yaralılardan 32 yaşındaki Dilek Yılmaz’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili olarak polisten alınan bilgiye göre, dün saat 17.30’da meydana gelen kazada, Çiğdem Altınfincan (34) yönetimindeki LF 707 plakalı salon araç, Türkeli kavşağını 400 metre kadar geçtikten sonra direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu orta refüje girdi.

 

Araç uçtu

Araç, refüje çarpmanın etkisiyle yükselerek, önce Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya doğru seyreden Ayşe Hadımcı Candemir (30) yönetimindeki JU 802 plakalı arabanın tavanına; ardından da yine aynı istikametteki Naci Kanatlı’nın (43) kullandığı FZ 284 plakalı aracın sol üst yan kısmına çarptı.

İş dönüşü can verdiler

Kazada JU 802 plakalı aracın sürücü Ayşe Hadımcı Candemir ile aynı araçta yolcu olarak bulunan Figen Arkın (38) ve İmge Kozok (27) kaza yerinde yaşamını yitirirken aynı araçta yolcu olarak bulunan Dilek Yılmaz (32) ağır yaralandı. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yılmaz’ın durumunun ağır olduğu ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Kaza yerinde hayatını kaybeden Ayşe Hadımcı Candemir ve İmge Kozak Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) hazırlık okulu öğretmenlerindendi, Figen Arkın ise okul müdürü idi. Üç arkadaş, iş dönüşü evlerine dönüyordu.

 

Sağ kolu kırıldı

LF 707 plakalı aracın sürücüsü Çiğdem Altınfincan’ın sağ kolunun kırıldığı feci kazada, FZ 284 plakalı aracın sürücüsü Naci Kanatlı ile aynı aracın yolcuları Süheyla Kanatlı (K-40) ve Fethiye Kanatlı (K-8) da yaralandı.

Süheyla Kanatlı’nın YDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığı; öteki yaralıların ise Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü kaydedildi.
Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.


Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 04:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474