banner564

1 gram 2 genci yaktı

Uyuşturucu satmak ve almak suçlarından yakalanan üniversite öğrencileri hakkındaki soruşturma devam ediyor

1 gram 2 genci yaktı
banner598

Gazimağusa’ da sakarya bölgesinde 6 Ocak günü Narkotik şube polisi tarafından üzerinde 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunan  Ahmed Sanusi Usman ve konu uyuşturucu maddeyi aldığı iddia edilen Sagır Sanı Abubakar, dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılarak aleyhlerinde 4 gün ek tutukluluk kararı alındı.

Mahkemeye olguları aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy,  6 Ocak günü zanlı 1 Ahmed Sanusi Usman üzerinde yapılan aramada 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu ve zanlı 1 den alınan ifade doğrultusunda uyuşturucu maddeyi  aldığı zanlı 2 Sagır Sanı Abubakar’ ında 7 Ocak günü tutuklandığını anımsattı. 

 

4 gün daha içerideler

Mesele ile ilgili tahkitatın sürdüğünü aktaran Özdesoy, alınacak bir çok ifadenin ve aranmakta olan emarelerin olduğunu belirterek soruşturmanın selameti açısından zanlıların 8 gün süre ile poliste Casinoslot tutuklu kalmalarını talep etti, fakat savcı Ahmet Özlemler bu süreyi 4 gün ile sınırlandırdı.

Mahkemede söz alan zanlı avukatı tutukluluk süresine itiraz etmezken, zanlı 1’ in verdiği ifadede konu uyuşturucu maddeyi Sazzy isimli bir şahıstan aldığını söylediğini, mahkeme huızurunda bulunan zanlı2 nin lakabının sagzee olduğunu ve  bu bağlamda iki isim arasında telafuz benzerliği olduğunu, dolayısı ile  polisin zanlı 2 ile uyuşturucu maddeyi veren şahsı karıştırdığını söyleyerek  zanlı 2’ nin bu mesele ile bağlantısı olmadığını iddia etti.

Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının tahkikat maksatları bakımından 4 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 04:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474