banner564

Rahat durmadı

Türkiye’de hakkında hapis cezası kararı bulunan Dursen Göztepe’nin, KKTC’de de hırsızlık suçundan mahkemelik olduğu ortaya çıktı

Rahat durmadı
banner598

Suna ERDEN
Türkiye’nin Muğla ilinin Fethiye ilçesinde Posta Dairesi’nde şef olarak çalıştığı dönemde yolsuzluk yapan posta çalışanına göz yumduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 60 yaşındaki Dursen Göztepe’nin 6 yıl önce KKTC’ye geldiği ve burada da hırsızlık suçu işlediği ortaya çıktı. Türkiye’de hakkındaki yargı süreci devam ederken, 6 yıl önce ülkeye geldiği belirtilen zanlının 2 ay önce bir marketten yiyecek ürünleri çaldığı öğrenildi. KKTC’de hırsızlık suçundan dolayı aleyhinde askıda davası olan zanlı, Türkiye yetkili makamlarının talebi üzerine tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada, zanlı Dursen Göztepe’nin Türkiye’de Posta Dairesi’nde çalıştığı dönemde Asuman Aydın’ın zimmetine para geçirmesine göz yummak suçundan 6 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. Polis, zanlının KKTC’de ise hırsızlık suçundan halen askıda davası bulunduğunu mahkemeye aktardı. Polis, zanlının TC ile KKTC arasında Suçluların İadesi Yasası kapsamında işlemlerinin tamamlanabilmesi için 20 günü aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti. Yargıç Cenkay İnan, iade işlemlerinin gerçekleşebilmesi için zanlının 20 günü aşmayan süreyle cezaevinde tutuklu beklemesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473