banner564

Güneye geçenler dikkat

Yarın akşam Metehan sınır kapısında eylem var

Güneye geçenler dikkat
banner598

    Rum Vatandaşlar İttifakı’nın yarın saat 19.30’da, Metehan Geçiş Kapısı ile Kiracıköy’deki göçmenler parkında “anti-işgal” etkinliği düzenleyeceği bildirildi.

   Barış Harekatını kınama mitingi nedeniyle yaşanacak gerilimlere dikkat çeken siyasi gözlemciler, güneye geçmek isteyen Kıbrıslı Türklere uyarıda bulundu.
   Bu arada Rum Başkanlık seçiminde ittifak yapan 4 siyasi parti; DİKO, EDEK, Dayanışma İttifakı ve Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği’nin önceki gün “Ay.Kassianos”ta (Okullar Bölgesi) “anti-işgal” etkinliği düzenlediği bildirildi.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre, 4 parti, DİSİ ile AKEL’e Kıbrıs sorununda izledikleri politika nedeniyle sert eleştirilerde bulunarak, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, müzakere masasında taviz vermekle suçladı.
   Habere göre 4 parti, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un gelişi öncesindeki bir ara çözümün tehlikelerinden bahsederek, bu ara çözümün, sürecin Guterres çerçevesi zemininde yeniden başlamasına götüreceğini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474