banner564

Rota belli

Çatalköy’deki halk toplantısına katılan Talat, “Su konusu çözüme kavuştu, artık ekonomiye odaklanacağız” dedi

Rota belli
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, su konusunun çözüme kavuştuğunu, bundan sonra artık ekonomik gelişmelere odaklanıp icraat yapacaklarını kaydetti.

Talat, Türkiye’den temin edilen suyun yönetiminin kamuda, işletmesinin de kamu-özel ortaklığında olacağını kaydetti.
Talat, kıbrıs müzakerelerinde de sürecin Kıbrıs Türk tarafının öngördüğü şekilde ilerlediğini ifade etti.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, önceki gün Çatalköy’de halk toplantısına katılan CTP Genel Başkanı Talat, Türkiye’den temin edilen su ve Kıbrıs konusundaki gelişmelere değindi. 

BESKİ neden kabul görmedi?
Konunun ilk gündeme geldiği esnada kendilerinin özerk bir su kurumunun oluşturulması ve belediye sınırlarının içerisindeki suyun da BESKİ’ye ait olması önerisi sunduklarını kaydeden Talat, bu önerilerinin kabul görmediğini çünkü bunun için büyük bir finansman gerektiğini belirtti. 
Türkiye ile yürütülen müzakereler sonucunda suyun kamu – özel ortaklığında olmasını kabul ettiklerini ifade eden Talat, belediyelerin de çıkarlarını gözeterek ve özel sektörün de dinamizmini kullanarak bu öneriye onay verdiklerini söyledi. 
Mehmet Ali Talat, bu anlayışa imza koymadıklarını ve Türkiye’yle müzakerelere devam ederek istedikleri sonuca ulaştıklarını belirtti. 

 “Amaç seçimlere kadar 4 başlığı tamamlamak”
Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda da bulunan CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Rum tarafında mayıs ayında seçim olacağını ve Kıbrıs Türk tarafının bu döneme kadar 6 başlıktan 4’ünü tamamlama amacında olduğunu söyledi.
Artık Rumların Kıbrıslı Türklere saldırma düşüncesinin korku unsuru olmaması gerektiğini ifade eden Talat, “Her kurucu devletin kendi polisi, mahkemesi, organları, kurumları, hükümetleri olacak” dedi. 
Talat, çözümün belki mayıs ayına kadar gerçekleşmesinin zor olacağını, ancak Kıbrıslı Rumların da 2016 yılının çözüm yılı olacağını sık sık dillendirdiklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474