banner564

Ocak kardeşler tutuklandı

Gazimağusa’daki Öz-Vip Lougne henüz faaliyete geçmeden kundaklandı

Ocak kardeşler tutuklandı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Ülkemizde son dönemlerde artış gösteren ve büyük tedirginliğe yol açan kundaklama olayları, hız kesmeden devam ediyor. Gazimağusa’da İlker Özisfendiyar’a ait olan ve henüz faaliyete geçmeyen “Öz-Vip Lounge” isimli işyeri dün sabah saat 04.00 sıralarında kundaklandı. Kamera görüntülerini inceleyen Adli Şube Ekipleri, olaydan sadece 1 saat sonra Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak isimli 3 kardeşi şüpheli olarak gözaltına aldı.
Zanlılar dün tutukluluk talebi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye olayı aktaran tanık polisin şahadetine göre olay yerindeki güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilen iki kişinin fiziki yapıları zanlılardan Ali Ocak ve Ömer Ocak’a benziyor.

Polis inceleme yaptı, emare topladı
Kundaklama olayının ardından olay yerine giden Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Olay Yeri İnceleme ekipleri incelemelerde bulunarak olay yeri ve çevresinden emare topladı.  Kısa süre sonra Yaşar, Ali ve Ömer Ocak kardeşlere ulaşan polis zanlıları dün öğleden sonra mahkemeye çıkardı.

Kapı zorlanarak içeri girildi
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, saat 04.00 sıralarında Gazimağusa’da İlker Özisfendiyar’a ait henüz faaliyete geçmeyen “Öz-Vip Lounge” isimli işyerinin ön kapısı zorlanarak içeri girildiğini ve içerde bulunan eşyalar üzerine yanıcı madde döküldükten sonra yakılarak kundaklandığını söyledi.

Kamera görüntülerinden yola çıktılar
Bölgede bulunan kamera görüntülerinden mahkeme huzurunda bulunan zanlılar Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak’ın tespit edilerek tutuklandığını anlatan Karagil, iş yerinden alınan bazı örneklerin incelenmek üzere Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini söyledi. Meselenin henüz yeni başladığını ve bölgedeki kamera görüntülerinin halen daha incelenmekte olduğunu belirten Karagil, ayrıca zanlıların cep telefonu dökümlerinin de inceleneceğini ifade ederek zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

“Müvekkillerimi günah keçisi ilan ettiniz”
Karagil, zanlıların avukat Aysel Uzun’un sorusu üzerine, Ali ve Ömer Ocak’ın olay yeri kamera görüntülerinde tespit edilen 2 kişiye fiziksel olarak çok benzediğini söyledi.
Avukat Aysen Uzun ise zanlıların suç ile ilgili hiçbir bağlantıları olmadığını ve polisin elinde zanlıların suçla bağlantılı olabileceklerine dair bir şahadetin bulunmadığını öne sürdü. Medyada yankı bulan kundaklama olayları nedeni ile polisin müvekkillerini  “günah keçisi” olarak mahkemeye çıkarıldığını ileri süren Uzun, talep edilen tutukluluk süresine itiraz etti.
Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Özisfendiyar: Zararım 150 bin TL
Kundaklanan “Öz-Vip Lounge” isimli işyerinin sahibi İlker Özisfendiyar’ın geçen haftada “Öz-Car Wash” isimli işyeri kundanlanmıştı. İşyerlerinin kısa aralıklar ile ikinci kez kundaklanmasının şokunu yaşayan Özisfendiyar, “150 bin TL’lik masrafım vardı, şimdi ne yapacağım” diyerek isyan etti.
Vatandaşlar tedirgin
Gazimağusa’da Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif’in oğlu Börke Kaşif’e ait şantiyenin kundaklanmasından bir gece sonra yeniden kundaklama olayı meydana gelmesi büyük huzursuzluk yarattı. Endişleli olduklarını ifade eden Gazimağusa halkı bir an önce tedbirler alınrak olayların önüne geçilmesini istiyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 10:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
eskilerden
eskilerden - 8 yıl Önce

Bu avukatin ne maceralari var bilseniz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473