banner564

Sabırlar tükeniyor

Özgürgün, Akıncı’nın “aşırı esnek” davrandığını, buna rağmen Rumların “her şeyi isterim” tavrı nedeniyle Kıbrıs görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını söyledi

Sabırlar tükeniyor
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “aşırı esnek” davrandığını, buna rağmen Rumların “her şeyi isterim” tavrı nedeniyle Kıbrıs görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını söyledi.
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Özgürgün, katıldığı bir televizyon programında “Bir kere daha Rum tarafının aklıselim davranmasını ümit ediyorum. Davranmadığı takdirde, Kıbrıs Türk tarafının kendi yolunda devam etmesi zor veya anlaşılmayacak bir karar olmaz” diye konuştu.
Özgürgün, İsviçre’nin Mont Pelerin şehrinde iki tur yapılan Kıbrıs görüşmelerinden çıkan olumsuz sonucun, Türkiye ve KKTC’den değil, Kıbrıs Rum tarafı ve Yunanistan’dan kaynaklandığını söyledi.
Rum tarafının “Türk askeri gidecek, 100-160 bin kişi dönecek, Güzelyurt, Karpaz ve Maraş’ı isterim” tavrından bir santim geri dönmediğini kaydeden Başbakan Özgürgün, “Toprakta yüzde 29.2 oran konuşulduğu, Türk tarafından yeni beklentiler mi olacağı” yönündeki bir soru üzerine, “Türk tarafı yapabileceğini yapmıştır zaten. Daha fazla yapacak bir şeyi yoktur” diye konuştu.
Özgürgün, toprakta yüzde 29 artı oranının 1970’lerden beri masada olan bir formül olduğunu, buradan geriye dönülmesinin mümkün olmadığını, bunun da ciddi bir esneme olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473