banner564

Herşey olabilir

Türkiye, Kuzey Irak’taki referandumun iptal edilmesi için son çağrısını yaptı

Herşey olabilir
banner598

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün akşam geç vaktlerde Beştepe'de gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

   Bozdağ, Kuzey Irak’taki referandumun Türkiye’nin güvenliğine doğrudan bir tehdit oluşturduğunu söyledi.
Bozdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 Bu referandum, gayri meşru, kabul edilemez bir referandumdur. Türkiye bu konudaki tavrını baştan beri net ve açık bir şekilde koymuştur. Bu referandum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli güvenliğine doğrudan bir tehdittir. Aynı şekilde Irak'ın toprak bütünlüğüne ve milli birliğine, egemenliğine dönük de doğrudan bir tehdittir."Bu referanduma komşu ülkelerin tamamı karşıdır.
Biz Türkiye olarak son bir kez daha Irak Bölgesel Kürt Yönetimine çağrıda bulunuyoruz. Aklı selim  ile hareket edin. Bu referandumu iptal edin ve vazgeçin. Bu konu duygusallıkla götürülecek bir konu değil. 
Türkiye referandumun ertelenmesine de karşıdır. Biz bu referandumun bugün de yarın da yapılmasına karşıyız. 
Bütün opsiyonlar masaya yatırıldı. Tek tek ele alındı. Kararların ne zaman uygulanacağıa karar verilecek. İnşallah uygulamaya gerek kalmaz. Barzani yönetimi bu referandumu iptal eder. Ama eğer edilmezse bunlar uygulamaya konulacaktır. Ama şimdi açıklamayı uygun görmüyorum.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474