banner564

Sarsıcı bir etki yarattı

CTP’den yapılan açıklamada Mehmet Bayram’ın UBP-DP hükümetinin baskıları sonucu istifa ettiği ileri sürüldü

Sarsıcı bir etki yarattı
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) adanın en büyük eğitim kurumu ve toplumsal servet olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) son zamanlarda yaşanan olaylar sonucunda, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Mehmet Bayram’ın istifasının sarsıcı bir etki yarattığını bildirdi.
CTP’den yapılan yazılı açıklamada, DAÜ’nün çalkalanmasına sebebiyet veren olayların, UBP-DP hükümetinin yaptığı baskıcı müdahaleler sonucu ortaya çıktığının, bizzat istifa eden DAÜ VYK Başkanı’nın ifadeleriyle kesinleştiği savunuldu.
Açıklamada, demokratik bir şekilde gerçekleşen rektörlük seçimlerinden sonra kurumun huzurlu ve istikrarlı bir şekilde çalışması gerçekleşmişken, akabinde DAÜ VYK Başkanının istifasının kuruma siyasal müdahalenin devam ettiğinin bir göstergesi olduğu iddia edildi.
CTP açıklamasında, “DAÜ’de sağlanmak istenen huzur ortamının siyasi müdahalelerle bozulması, akademik-demokratik üniversite anlayışını ihlal eden baskıların artması ve statükonun kendini kurum içinde sağlama almaya çalışması çabaları kabul edilebilir değildir.” denildi.

DAÜ-SEN’den partizanlık eleştirisi
Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) ülkeyi kanser gibi kemiren, halkı canından bezdiren, haksızlıklarla dolu sistemi hiç durmadan besleyen partizanlığın DAÜ’de bir kez daha kendini göstermeye çalıştığını iddia etti.
DAÜ-SEN’den yapılan yazılı açıklamada, DAÜ VYK Başkanı Mehmet Bayram’ın istifasıyla su yüzüne çıkan sorunun, aslında bir idari makam ya da o koltuğa oturacak kişi sorunu olmadığı savunuldu.
Sorunun, hükümetteki parti çıkarlarının, üniversite çıkarlarının önüne konması, üniversite içindeki kilit noktalara parti çıkarlarını koruyacak partililerin getirilmesi çabası olduğu ifade edilen açıklamada, DAÜ gibi köklü bir kurumun “iki partinin çiftliğine çevrilmeye çalışıldığı” iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474