banner564

İstifasını istiyorlar

Rumların yüzde 57’si Başpiskopos Hrisostomos’tan memnun değil

İstifasını istiyorlar
banner598
 Lefkoşa Rum Üniversitesi tarafından Simerini gazetesi hesabına yapılan kilise konulu anketin sonuçlarına göre;  her 10 Rum’dan yalnızca 7’si Başpiskopos Hrisostomos’tan memnun değil. Ayrıca Rumların yüzde 57’si, beş yılık görev süresini aşmasından ötürü, Hrisostomos’un istifasını istiyor.
   Simerini gazetesi “Kilise’nin Denetlenmesini İstiyorlar” başlıklı haberinde, Rumların kilisenin bazı meselelerde faaliyet gösterme şeklinden memnun olmadığını ve yüzde 88’inin Kilise ekonomisinin denetime tabi tutulmasından yana olduğunu yazdı.
   Yüzde 82’lik bir kesim ise, Kilise’nin ekonomik durumunu, kamuoyunun bilgisine açması gerektiğini düşündüğünü istiyor.
   Her 10 Rum’dan 7’sinin kendisini kiliseye yakın hissetmesine rağmen, kiliseye düzenli olarak gidenlerin sayısının az olduğunu yazan gazete, Rumların çoğunluğunun kiliseyi sosyal yükümlülükleri için ziyaret etmekte olduğunu belirtti.
   Ankete katılanların yüzde 86’sının, Din derslerinin okullarda öğretilme şekliyle hem fikir olmadıklarını da kaydeden gazete, Kilise’nin sosyal meselelerle ilgili görüş belirtmesi gerektiğine inananların oranının ise yüzde 70 olduğunu ve bunu Kıbrıs sorununun izlediğini ifade etti.
   Gazete, katılımcıların yüzde 33’ünün, neden kendilerini kiliseye yakın hissetmedikleri sorusuna “duyulan skandallar” yanıtını verdiğini yazarken, yüzde 24’ünün “belirli bir nedeni yok” dediğini, yüzde 13’ünün ise “kilisenin muhafazakâr karakterini” sebep gösterdiğini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2016, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473