banner564

2 genç tutuklandı

Trafik polisinin durdurduğu araçtan uyuşturucu çıktı

2 genç tutuklandı
banner598
Çiğdem AYDIN
Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sorumluluk alanlarında gerçekleştirdiği kontrollerde son dönemlerde alkollü sürücülerin yanında uyuşturucu kullandıkları gerekçesiyle tutuklanan sürücü sayısında da gözle görülür bir artış yaşanıyor. Başkent Lefkoşa’da önceki gece rutin trafik kontrolleri gerçekleştiren polis, şüpheli görülen araçta arama yaptı ve tasarruflarında uyuşturucu bulunan sürücü Mehmet Aytuğ ve  araçta yolcu olarak bulunan Oktay Demir’i gözaltına aldı. Zanlılar dün de tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlıların içerisinde bulunduğu aracın Lefkoşa’da 10 Aralık 2016 tarihinde saat 21.40 sıralarında, Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde ilerlediği sırada trafik polisleri tarafından durdurulduğunu ve zanlıların telaşlı olduğunun görülmesi üzerine araçta kontrol yapıldığını söyledi. 

Kan ve idrar örnekleri alındı
Polis, araç içerisinde yapılan kontrolde 5 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile içerisinde uyuşturucu kalıntısı olan pet şişe bulunduğunu belirti. Polis, mesele ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını tutuklanan zanlılardan Mehmet Aytuğ’un kan ve idrar örneği, zanlı Oktay Demir’in ise sadece idrar örneği verdiğini ancak henüz neticelerin çıkmadığını belirterek soruşturma amaçlı zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken söz hakkı alan her iki zanlı da pişmanlıklarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474