banner564

SODEP uyardı

Tözün Tunalı, Kıb-Tek’in batma noktasına getirildiğini savundu

SODEP uyardı
banner598
Sosyal Demokrat Parti (SODEP), her partinin egemen olduğu dönemlerde istihdam yuvası olarak görülen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) yıllarca zarar ettirilerek batma noktasına getirildiğini savundu.
Tunalı, “Oysa göz bebeğimiz durumundaki bu büyük kurumların artık özerkleşerek, devletin elinin bu kurumlardan elini çekmesi gerekliliğine inanıyoruz” dedi.
SODEP Başkanı Tözün Tunalı, bir önceki hükümet döneminde 120 personel istihdamıyla kadronun şişirildiğini ve yeni bir külfetin daha Kıb-Tek’in boynuna yüklendiğini ileri sürdü. Tunalı, soruşturma açılıp, kurumu zarara sokanlar hakkında yasal işlem başlatılmamasını da eleştirdi.
Kıb-Tek’e borcu olup ödenmeyen otel, üniversite kurumların da açıklanmasını isteyen Tunalı, şöyle devam etti:
“SODEP olarak ülkeye hiçbir şey veremeyen bu zihniyetlerin değişmediği gerçeğini görüyor ve kendilerini kınıyoruz. KKTC halkına yıllarca yalan politikalar ve çıkara dayalı düzen yaratan bu zihniyetlere artık yer olmayacaktır. KKTC halkı uyanmıştır.Adil ve adaletin söz sahibi olduğu sosyal devlet anlayışının ülkede hakim olması için SODEP olarak hesap sorup mücadelemize devam edeceğiz”. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473