banner564

Taçoy: Yanınızdayız

KTHY-ETİ Çalışanları Komitesi, ana muhalefet DP’den destek istedi

Taçoy: Yanınızdayız
banner598
KTHY-ETİ Çalışanları Komitesi, devlette görevlendirilen eski Kıbrıs Türk Hava Yolları ile ETİ çalışanlarının barem ilerleme ile terfi haklarının engellenmesinden doğan mağduriyetlerinin giderilmesi için ziyaretler başlattı.
KTHY-ETİ Çalışanları Komitesi’nden bir heyet, mağduriyetlerinin giderilmesine destek talep etmek için Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy’u ziyaret etti.
Komite adına Cevdet Akgür görüşmede yaptığı konuşmada, “İşe alınırken bize uygulanan baremin Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna inancımız tamdır” dedi.
DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy da Özelleştirme Yasası altında kamuda görevlendirilen eski KTHY ve ETİ çalışanlarının mevcut yasal düzenleme altında herhangi bir barem artışı almayacağından, herhangi bir ilerleme kaydedemeyeceğinden ve önlerinin kapalı olmasından dolayı kamuda görevlendirildikleri günden beri “motivasyonlarının” olmadığını belirtti. 
Eski KTHY ve ETİ çalışanlarının yanında olduğunu belirten Taçoy, “Açılan herhangi bir kadroya başvuru yapabilmeniz, o pozisyonda ilerleme kaydedebilmeniz, devlet kadrolarındaki baremlerle sizin almış olduğunuz baremlerin eşitlenmesi en büyük arzumdur” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474