banner564

Sürücüye para cezası verildi

20 yaşındaki Nijerya uyruklu üniversite öğrencisi Gabriel Peremiyentei Soriwei’nin ölümüyle ilgili yargı süreci tamamlandı

Sürücüye para cezası verildi
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) yanındaki anayolu karşıdan karşıya yaya olarak geçerken arabanın çarpması soncu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve 46 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayata veda eden 20 yaşındaki Nijerya uyruklu üniversite öğrencisi Gabriel Peremiyentei Soriwei’nin ölümüyle ilgili yargı süreci tamamlandı. 
Meydana gelen kaza ile ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sürücü Gülden Bozat para cezasına çarptırıldı. Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Melek Esendağlı, 13 Temmuz 2013 tarihinde meydana gelen kazanın Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde meydana geldiğini, bu yolun 100 kilometre hız limiti bulunduğunu ve çift şeritli trafiğin yoğun olduğu bir yol olduğunu belirtti. 

5 bin 500 TL ödeyecek
Yargıç, kaza sonucu yaşamını yitiren Soriwei’nin böyle bir yola aniden atılarak hem kendi güvenliğini hem de yol güvenliğini tehdit ettiğini ifade etti. Yargıç, sanığın ise bir an dikkatsiz davranarak kazaya neden olduğunu ifade ederek, Soriwei ile sanığın kazaya katkılarını karşılaştırdıklarında en fazla kusurlu olan tarafın Soriwei olduğunu vurguladı.
Esendağlı, ölümle sonuçlanan tüm kazalarda hapislik cezası verileceğine dair bir kural olmadığını kazanın oluş şekline göre para cezası da verilebileceğini ifade ederek, bu meselede tüm olguları değerlendirdiklerini, sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini söyledi. Esendağlı, mahkûm edilen sanığa hürriyeti bağlayıcı ceza yerine bir şans verip sanığı 5 bin 500 TL para cezasına çarptırdıklarını ve 6 ay süre ile trafikten men edilmesine karar verdiklerini açıkladı.

Kaza nasıl olmuştu?
Soriwei’nin ağır yaralanmasına neden olan kaza 13 Temmuz 2013 tarihi saat 15.30 sıralarında Lefkoşa-Gazimağusa anayolu meydana gelmişti. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) öğrenim gören Soriwei, üniversite kavşağında karşıdan karşıya geçtiği esnada Gülden Bozat yönetimindeki MB 862 plakalı aracın çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Çarpmanın etkisiyle yolda sürüklenen Gabriel Peremiyentei Soriwei ağır yaralanarak Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Soriwei’nin başına darbe aldığı, hayati tehlikesinin olduğu belirtilmişti.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474