banner564

CTP’de kılıçlar çekildi

Mehmet Ali Talat kendisini ziyaret eden esnaf heyetine kurultayda aday olacağını açıkladı

CTP’de kılıçlar çekildi
banner598
Remzi SAMAR
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) önümüzdeki hafta yapacağı toplantı öncesinde parti içindeki tartışmalar devam ediyor. Birçok CTP’li dün sosyal paylaşım sitelerinde ikinci Cumhurbaşkanı ve eski CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın partinin başına geri dönmesi gerektiği yönünde görüş belirtti. 
Girne bölgesinden bir grup esnaf dün öğle saatlerinde İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı, Lefkoşa’daki çalışma ofisinde ziyaret etti.
Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Koordinatörü Hürrem Tulga’nın da aralarında bulunduğu heyet, Talat’a, yeniden CTP genel başkanlığı için adaylık teklifi yaptı. Esnaf temsilcileri, CTP’nin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, partinin toparlanması gerektiğini söyledi.
“İçinde bulunduğumuz durumda genel başkanlık için aday olmalısınız” diyen esnafa, olağanüstü kurultayda aday olacağını söyleyen Talat, resmi açıklamayı Pazardan sonra yapacağını belirtti.
   Diyalog’a konuşan Hürrem Tulga, esnaf heyetiyle gerçekleştirilen ziyarette Talat ile CTP’nin durumunu konuştuklarını ve parti icraatlarından duyulan rahatsızlıkları dile getirdiklerini söyledi. Tulga, parti konusunda şikayetlerin ve tepkilerin arttığına dikkat çekerek Talat’ın ilk kurultayda genel başkanlığa aday olacağını kaydetti.

Haziran ayı hedefleniyor
   CTP yetkili kurullarının Pazartesi toplanarak olağanüstü kurultay tarihini belirleyeceğini söyleyen partili bir kaynak ise, bunun muhtemelen haziran ayında olabileceğini ifade etti.
   Parti Meclisi toplantısında seçim sonuçlarının değerlendirileceğini, yönetimin istifasının da gündeme gelebileceğini belirten aynı kaynak, CTP’nin değişime ihtiyaç duyduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473