banner564

Göç ve suçlar arttı

Güneyde 11 bin aile yoksulluk yardımı alıyor

Göç ve suçlar arttı
banner598
   Güney Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik krizin, Rum toplumunun bugüne kadarki yapısını temelinden sarsarak, toplum içerisinde köklü değişikliklere neden olduğu belirtildi.
   Her zaman güçlü olan aile kurumunun, 2011 yılından bu yana hüküm süren ekonomik kriz ortamından dolayı sarsıldığını yazan Alithia gazetesi, boşanmaların arttığını, evliliklerin azaldığını, aynı zamanda Rum kesiminin nüfusunda da bu dört yıllık süre zarfında azalma görüldüğünü kaydetti.
   Ekonomik krizin, fakirlik, yoksulluk ve işsizliği beraberinde getirdiğini yazan gazete, suçların arttığını, skandalların çoğaldığını, gençlerin de iş bulmak için yurt dışına gitmekte olduklarını bildirdi.
   2013 yılının sonunda, Rum kesiminde 9 bin ailenin yardım almakta olduğunu kaydeden gazete, bu rakamın 2014 yılında 14 bine ulaştığını, daha sonra 12 bine düştüğünü, şimdi ise 11 bin ailenin yardım aldığını yazdı.
   Gazete, psikolog-sosyologların değerlendirmelerine de dayanarak, ekonomik kriz döneminin, gerek toplumda, gerek de insanlarda birçok sosyal ve psikolojik soruna neden olduğunu ekledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474