banner564

Tek taraflı aşk olmuyor

TBMM Başkanı Çiçek, Kıbrıs’ta barışı arzu ettiklerini söyledi ve ekledi:

Tek taraflı aşk olmuyor
banner598

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, “Kıbrıs'ta barışı arzu ediyoruz. Adil ve kalıcı barış olsun diye Türkiye ve KKTC olarak elimizden gelen çabayı gösterdik ama tek taraflı da aşk olmuyor. Barış sevdamız var ama karşı taraftan cevap görmeyince, maalesef  BM'nin önündeki Kalebet ön uzun ihtilaf olarak kalmaya devam ediyor” dedi.

Çiçek, Ermenistan ve diasporanın, 1915 olaylarıyla ilgili karalama kampanyasının bulunduğunu ifade ederek, "Gürcistan'ın bugüne kadar gösterdiği tavır, takdirle karşılanan bir husus, devamını arzu ederiz. İlişkilerin zehirlenmesine fırsat vermeyin lütfen" diye konuştu.

AA’nın haberine göre, Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü.

Çiçek, Gürcistan'da takdirle izledikleri, güzel bir seçim olduğunu ifade etti. Çiçek, Margvelashvili'nin güçlü liderliğinde Türkiye ile Gürcistan ilişkilerinin daha da gelişeceğini dile getirerek, bu nedenle ziyaretin önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.

 

Kıbrıs’ta barışı arzuluyoruz

Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1915 olaylarıyla ilgili olarak, 2015'e gelirken Ermenistan ve diasporanın karalama kampanyası var. Bugüne kadar gösterdiğiniz tavır, bizim bakımımızdan takdirle karşılanan bir husus, devamını arzu ederiz. İlişkilerin zehirlenmesine fırsat vermeyin lütfen.

Kıbrıs'ta barışı arzu ediyoruz. Adil ve kalıcı barış olsun diye Türkiye ve KKTC olarak elimizden gelen çabayı gösterdik ama tek taraflı da aşk olmuyor. Barış sevdamız var ama karşı taraftan cevap görmeyince, maalesef  BM'nin önündeki ön uzun ihtilaf olarak kalmaya devam ediyor. Kıbrıs'ın da çok imkanları var, sizden giden turistler var. Bu ilişkilerin KKTC ile gelişmesinde, özellikle parlamentolar seviyesinde ziyaretler önemli olacak.

Ahıska Türkleri'nin durumuyla ilgili olarak dünyanın çeşitli yerlerinde bu kadar insan haksızlığa maruz kalmıştır. Bu konuda kolaylık bekliyoruz. Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığı. Karışık bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye gibi bir ülkenin Güvenlik Konseyi'nde temsil edilmesi, sürecin başarıyla sürdürülmesi bakımından yararlı olacaktır."

 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 03:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474