banner564

Tepki gösterdi

Bakan Özersay, Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısının mülteci kampında barındırıldığını açıkladı

Tepki gösterdi
banner598

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ülkemiz sanatçılarından Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısı Pakistan uyruklu zanlının, dün aldıkları bilgiye göre Larnaka’daki bir mülteci kampında barındırıldığını öğrendiklerini açıkladı. Bakan Özersay, “Rum tarafı artık katil zanlılarını korumaktan vazgeçmelidir” ifadesini kullandı.
Bakan Özersay sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısı Pakistan uyruklu şahsın Kıbrıs Rum tarafına kaçtıktan sonra Rum polisi tarafından yakalandığını belirtti.
Özersay, konuyla ilgili olarak aldıkları bilgiye göre ise zanlının Larnaka’daki bir mülteci kampında barındırıldığını öğrendiklerini kaydetti.
Bakan Özersay, “Rum tarafı artık katil zanlılarını korumaktan vazgeçmelidir. En azından bu konularda anlamlı bir işbirliği yapabilmeliyiz. Bu adada güven yaratmak konusunda samimiysek en azından bu konularda suçluların korunması anlamına gelen hareketlerden hepimiz kaçınmalıyız” ifadelerini kullandı.

İadesi istendi
Cinayetin katil zanlısı Salman’ın Güney Kıbrıs’taki adresinin tespit edildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Teyit edilen bilgiye göre, zanlı Salman halen Güney Kıbrıs’a sığınma başvurusunda bulunanların tutulduğu, Larnaka’da bulunan Menoya mülteci kampında barındırılmaktadır.
Kamuoyumuzu derinden etkileyen Özgöçmen cinayetinin zanlısı Pakistan uyruklu Muhammad Salman’ın yeri de tespit edildiğine göre, zanlının en kısa sürede yargılanmak üzere tarafımıza iade edilmesi konusunda Rum yönetimine açık çağrıda bulunuyoruz.


Naim’in katil zanlılarına dair de girişim yapıldı
Gökhan Naim’in katil zanlılarına dair de girişim yapıldığını ve bu cinayetle ilgili de Rum yetkililerin bilgi vermeye yanaşmadıklarını kamuoyuyla paylaşmak isteriz.  
Bu ve benzeri durumlarda Kıbrıs Rum liderliğinin öne sürdüğü siyasi gerekçeler, suçlulara sığınma imkanı tanınmasına, koruma altına alınmalarına ve en ağır suçların cezasız kalmasına mazeret olamaz. 
Kıbrıs Rum tarafına sürekli yaptığımız çağrıyı bu vesileyle bir kez daha tekrarlamak isteriz; bu konularda işbirliği yapma zorunluluğu iki taraf arasındaki güvenin oluşmaya başlaması için gerekli olandır.” 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473