banner564

Tören mangası ile karşılandılar

Akıncı ile Yorgancıoğlu tatbikatta yer alacak ‘Yaşam’ isimli arama kurtarma gemisini gezdi

Tören mangası ile karşılandılar
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bazı bakanlar Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2015 Arama Kurtarma Tatbikatı için Gazimağusa Limanı’nda bulunan “Yaşam” isimli arama kurtarma gemisini gezdi.
Cumhurbaşkanı Akıncı Gazimağusa Limanı’nda demirleyen Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenliği’ne ait “Yaşam” gemisinde, tören mangası ile karşılandı. 
Ziyarette Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Yorgancıoğlu ve diğer konuklar için sunum da yapıldı.
Sunum ve geminin gezilmesinde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da yer aldı.
İlk olarak gemi komutanı Yarbay Oğuz Baybek geminin imkan ve kabiliyetleri hakkında bilgi verdi. Ardından ise Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekat Başkanı Albay Süleyman Yarayan Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2015 Arama Kurtarma Tatbikatı’nın deniz safhası hakkında bilgi verdi.
Bilgilendirme toplantısının ardından konuklara gemi gezdirildi.


Akıncı Yat rallisinin açılışına katıldı
Öte yandan Cumhurbaşkanı Akıncı önceki gün akşam Karpaz Gate Marina’da gerçekleşen Doğu Akdeniz Yat Rallisi'nin (Emry) açılış gecesine katıldı.
Emry ve Caretta Caretta rallileri katılımcılarının bulunduğu gecede bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, güzelliklerin hayallerle başladığını söyleyerek, 1999-2001 yılları arasında Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı iken yat rallisi hayallerinin kendisiyle paylaşıldığını anlattı. Akıncı, bazı zorluklara rağmen, hayalin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473