banner564

Asrın Projesi de iflas eder

Akdeniz köyünün sadece bin 800 metrelik su borularını 5 ayda değişebilen KKTC devletinin, Türkiye’den gelecek suyu yönetmek istemesi tartışma konusu oldu

Asrın Projesi de iflas eder
banner598
Melin DOBRAN
    Girne’ye bağlı Akdeniz Köyü’nün eriyen, çürüyen bin 800 metrelik su borularını ancak 5 ayda değişebilen KKTC devletinin, diğer yandan Türkiye’den gelecek suyu belediyeler araılığıyla yönetmek istemesi tartışma konusu oldu. Diyalog muhabirine konuşan vatandaşlar, birçok belediyenin su ve kanalizasyon konusunda başarısız olduğuna dikkat çekerek “Asrın projesini de iflas ettirmelerinden korkuyoruz” dedi.
    Diyalog’un uzun süre gündemde tuttuğu, Kuzey Kıbrıs’ın şirin köylerinden Akdeniz’in su boruları, İçişleri Bakanlığı, belediye ve Su Dairesi’ne yönelik ısrarlı girişimler ve köylülerin ayağa kalkması sonrasında çözülebildi. Muhtar Tarık Bozalan, musluklardan akan paslı suların insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, önlem alınmaması karşısında çok sert tepki göstereceklerini söylemiş ve medyanın desteğini de almıştı.
   Finansmanını Türkiye Yardım Heyeti’nin sağlamış olmasına karşın, bin 800 metrelik su borusunun değişmesi için aylarca bekletildiklerini ve hayatlarını mikroplu sularla idame ettiklerini belirten köylüler de, muhtar Bozalan’ın yanı sıra, Çevre Bakanı Hakan Dinçyürek’e teşekkür ettiler.

Su alamayan bölgeler var
   Ada’nın birçok bölgesinde suların düzenli akmadığını, ömrünü tamamlamış boruların değiştirilmediğini, sağlıklı su kullanamadıklarını ve bu durumun kanser hastalıklarını tetiklediğini belirten vatandaşlar, Asrın projesi olarak adlandırılan Türkiye’den gelecek suyun doğru dürüst yönetilmesini istiyor.
   Belediyelerin ve su dairesinin başarısız olduğunu, hala su kaçaklarının giderilemediğini belirten vatandaşlar “ hayal etmek ve istemek güzeldir. Ama böylesi dev bir projeyi başarıyla, partizanlıklardan uzak bir şekilde ve iflas ettirmeyecek bir yöntemle yönetmek zordur” diyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474